AstraZeneca відкликає антиковідні вакцини по всьому світу

Актуально
09.05.2024
AstraZeneca відкликає антиковідні вакцини по всьому світу

Вакцину AstraZeneca від Covid відкликають у всьому світі. Це відбулось через кілька місяців після того, як фармацевтична організація вперше в судових документах визнала, що вона може викликати рідкісний і небезпечний побічний ефект. Заявка на відкликання вакцини в Європейському Союзі була подана 5 березня і набула чинності 7 травня. Подібні заявки найближчим часом будуть подані у Великій Британії та інших країнах, які схвалили використання вакцини AstraZeneca, – повідомляє видання The Telegraph.

В свою чергу AstraZeneca заявила, що «вакцину вилучають з ринків з комерційних причин. Вона більше не виробляється, бо її замінили оновлені вакцини, які борються з новими варіантами хвороби». Але нагадаємо, що останнім часом у Британії виник скандал. Проти фармацевтичної організації у березні 2023 року був поданий колективний позов у Британський суд. Офіційні дані свідчать, що близько 80 британців померли від ускладнень утворення тромбів, очевидно пов’язаних з ін’єкцією AstraZeneca. Про це ми раніше писали детальніше.

Люди, які постраждали внаслідок вакцинації AstraZeneca, з полегшенням зазначають: це означає, що нарешті більше ніхто не постраждає від жахливої побічної реакції, яку спричиняє вакцина. Сара Мур, партнер юридичної фірми Leigh Day, яка займається судовими позовами на організацію AstraZeneca, сказала: «Всі ті, кого ми представляємо(британці, які зазнали втрати або травми внаслідок вакцини AstraZeneca) переконані, що це рішення пов’язане з нещодавнім визнанням AstraZeneca про те, що вакцина може спричинити синдром рецидиву».

Нагадаємо, що раніше ми писали про наймасштабніше міжнародне дослідження по цій темі. В ньому йдеться про те, що вакцини від COVID-19 складають ризик для здоров’я. А саме: збільшення неврологічних та серцево-судинних захворювань, а також захворювань крові. Також на початку 2023 року у Давосі був інцидент, де голові Pfizer журналісти ставили запитання про не ефективні вакцини, але відповіді на ці питання так і не отримали, бо він від журналістів втік.

Радимо переглянути експертизу адвоката Анжели Василевської на тему «Вакцинація без права на помилування» в студії кабінету експертів.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram