Антиковідні вакцини AstraZeneca призводили до смертей: матеріали британського суду

Актуально
02.05.2024
Антиковідні вакцини AstraZeneca призводили до смертей: матеріали британського суду

Компанія AstraZeneca визнала, що її вакцина від Covid-19 може викликати важкі побічні ефект. Проти фармацевтичної організації у березні 2023 року був поданий колективний позов у Британський суд. Нині триває судовий процес. У позові зазначається, що розроблена компанією вакцина проти коронавірусної інфекції спричинила багато смертей та травм.

Під час судового процесу у Великій Британії AstraZeneca вперше визнала в суді, що її ін’єкція від Covid може викликати смертельний побічний ефект згортання крові. Компанія в юридичному документі, поданому до Високого суду, визнала, що її вакцина «у дуже рідкісних випадках може викликати ТТС» (ТТС – синдром тромбозу з тромбоцитопенією). Попри те, що протягом двох років це пояснювалось як потенційний побічний ефект, компанія вперше визнала в суді, що вакцина може спричинити тяжкий стан, повідомляє британське видання The Telegraph.

Юристи потерпілих стверджують, що вакцина AstraZeneca-Oxford є «дефектною» і що її ефективність була «значно перебільшена», хоч і AstraZeneca це заперечує.

Тут слід зазначити, що ще раніше дослідники з’ясували, що існує зв’язок між вакциною та новим захворюванням “імунна тромбоцитопенія та тромбоз, спричинені вакциною” (ВІТТ). Це вперше було встановлено у березні 2021 року, близько двох місяців після початку застосування вакцини проти Covid-19. Адвокати позивачів стверджують, що ВІТТ є різновидом ТТС.

Офіційні дані свідчать, що близько 80 британців померли від ускладнень утворення тромбів, очевидно пов’язаних з ін’єкцією AstraZeneca. Такі дані наводить Агентство з регулювання лікарських засобів та медичних виробів в Британії. Також невизначена кількість людей була травмована. Дослідження показали, що ризик ТТС після вакцинації AstraZeneca становить близько 1 на 50 000.

Причини, через які люди звертаються до суду, різноманітні. Дехто стає інвалідами та стикаються з витратами на лікування. У деяких випадках членам сімей також доводиться звільнятися з роботи, щоб забезпечити їм цілодобовий догляд.

Експерти прогнозують, що якщо британці залишаться знедоленими через травми, спричинені вакцинами, це підштовхне до нерішучості щодо вакцинації в майбутньому.

Нагадаємо, що раніше ми писали про наймасштабніше міжнародне дослідження по цій темі. В ньому йдеться про те, що вакцини від COVID-19 складають ризик для здоров’я. А саме збільшення неврологічних та серцево-судинних захворювань, а також захворювань крові. Також на початку 2023 року у Давосі був інцидент, де голові Pfizer журналісти ставили запитання про не ефективні вакцини, але відповіді на ці питання так і не отримали, бо він від журналістів втік.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram