Про COVID-19 без паніки

Експертиза
09.09.2020
Про COVID-19 без паніки

Вийшов новий випуск програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ. Тема: “Про COVID-19 без паніки”. Гість у студії: Павло Сільковський, рездент Кабінету експертів, лікар-анестезіолог з Рівного.

Павло Сільковський у цьому році перехворів на COVID-19. Пройшов шлях повного одужання – рекомендує ставитися до цієї проблеми без паніки. Разом з експертом, ми розбираємося у таких питаннях: COVID-19 є пандемією глобального масштабу чи біологічною війною? Чи існують ефективні ліки від коронавірусу? Чи здатен імунітет самостійно впоратися із захворюванням? Як вберегти себе від паніки на тлі “пандемії”.

Вірус COVID-19 охопив панікою весь світ. Багато країн ввели безпрецендентні засоби самоубезбечення. Були введені карантинні обмеження, які призвели до суттєвих економічних проблем та різкого зниження соціального рівня життя. “Така поведінка мене дуже здивувала. Різні епідемії та пандемії відбуваються регулярно. Ми мали перед тим пташиний грип, вірус Ебола, Діка. Але таких тотальних масштабних карантинних заходів ніколи не було. Без цього раніше обходилися. А тут всі країни світу, одна за одною, почали вводити обмежувальні заходи. Мене це дійсно дивує. Є декілька країн, які показали інший приклад. Швеція продувжує жити без карантину, при цьому там немає катастрофічних показників. Сусідня Білорусь продемонструвала також приклад стійкості в умовах поширення коронавірусу. В них відбуваються масові протести по всій країні, а повального поширення ковіду немає. Є й інші країни, які пішли іншим шляхом – не вводячи тотальний карантин у своїх межах. Впевнений, що т.зв. “всесвітня пандемія” складається з двох компонентів: медичного і полічного. Політична складова буде зрозуміла згодом”, – зазначив Павло Сільковський.

Дивіться новий випуск програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ: “Про COVID-19 без паніки”

COVID-19 – це достатньо типовий вірус. Але реакція відповідальних за його профілактику, виявилася неадекватною. Справді хвороба почала поширюватися через неправильні рекомендації з профілактики загрози COVID-19. Людей обмежили в доступі до свіжого повітря, змусили сидіти вдома і дивитися по телевізору про те, що т.зв. “світова пандемія” наступає. Людський імунітет здатний воратися з цією хворобою. І більшість випадків свідчить про те, що виконуючи вірні рекомендації, без панічних настроїв – люди долають цю недугу. Досвід епідемії іспанки свідчить на цю користь. Люди, які зачинялися у себе вдома, без свіжого повітря – ставали найбільш піддатливими до захворення.

Є кілька важливих рекомендацій, щодо профілактики COVID-19, які дає Павло Сільковський:
1. Піклуватися про власний імунітет.
2. Багато пити. Для дорослого нормою є 3-4 литри протягом дня.
3. Якщо є кашель – виходите на вулицю і кашляти там. Дихати чистим повітрям. При цьому важливо зберігати соціальну дистанцію. При температурі – часто провітрювати приміщення.
4. Прислухайтеся до свого організму. При відчутті слабкості потрібно відпочивати, а не працювати. Бережіть сили для одуження.
5. Не панікувати. Вчені вирахували, що смертність від коронавірусу складає менше 1%. Обтяження складають лише супутні захворювання. Жити звичним життям. Робити зарядку, гуляти в парках, плавати в басейнах тощо. Єдине, потрібно дотримуватися соціальної дистанції. Доцільним є також носіння маски у громадських місцях.

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!
Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram