Арестович та Кухарчук – про законопроєкти, які суперечать традиціям і моралі ЗСУ

Експертиза
02.06.2023
Арестович та Кухарчук – про законопроєкти, які суперечать традиціям і моралі ЗСУ

«Як подивишся на найбільш боєздатні підрозділи – це ж праві націоналісти», – сказав Олексій Арестович у інтерв’ю голові руху «Всі разом!». Руслан Кухарчук поставив кілька питань українському політичному діячеві та екс-раднику Офісу Президента Олексію Арестовичу.

Під час розмови говорили на суспільно-важливі теми. Серед них: легалізація одностатевих партнерств, канабісу та як повернути мораль у політику. Чому на тлі української крові, народні депутати вважають важливим вводити такі законопроєкти як № 9103 «Про реєстровані партнерства» та канабісу. Руслан Кухарчук та Олексій Арестович зауважили, що такими законодавчими ініціативами праві консерватори, зокрема республіканці зі Сполучених Штатів Америки (США) й Заходу вважають Україну «лівим проєктом Байдена». Адже дії певних українських політичних кіл дозволяють їм так думати.

Звернули увагу, що окрім республіканців США, інші представники традиційних цінностей з країн Європи також спостерігають, за що голосують в українському парламенті. «Поки мільйон солдатів ризикують головою та гинуть діти – деякі політики впроваджують питання, які кардинально протилежні ідеології нашої держави», – каже Арестович.

Руслан Кухарчук зазначив, що відома велика кількість хлопців з фронту, які віддали свої життя бачивши її абсолютно християнською державою. Вони були прихильниками консервативних традиційних цінностей та учасниками руху «Всі разом!».

Чи можливо повернути мораль у політику і як це зробити? Екс-радник Президента відповів, що це можливо. Впершу чергу потрібно поставити це завдання на державний рівень. Також важливе уособлене лідерство групою осіб, які будуть вести суспільство й говорити про цінності.

Проте, головне завдання – стати самостійними від Заходу. Прикладом є Польща, яка дозволяє собі продовжувати проводити консервативну політику, навіть перебуваючи членом лівого Європейського Союзу. За думкою гостя, це все тому, що вони самостійні.
У розмові підійшли до такого висновку: поки Україна не стане самостійною від Заходу, її цінності не будуть мати для них реальну вагу й вплив.

Вибудовування суверенітету, фінансовий та економічний розвиток однозначно відіграє роль у процесі становлення самостійної держави.

Нагадаємо, що 13 березня 2023 року у Верховній Раді був зареєстрований законопроєкт № 9103 «Про інститут реєстрованих партнерств». Він передбачає легалізацію одностатевих союзів в Україні, а також визнання зареєстрованих в інших країнах одностатевих партнерств і «шлюбів».

Також 16 лютого 2023 року Комітет Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроєкт №7457 щодо легалізації канабісу та направив на розгляд Верховної Ради в першому читанні. Про це раніше повідомляв Михайло Радуцький, голова Комітету.

Всі разом!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram