Декілька тисяч попрощалися з активістами сімейного та анти-ЛГБТ руху – Святошою, Непийпивом, Тарасієм та Аполлоном

Актуально
07.03.2023
Декілька тисяч попрощалися з активістами сімейного та анти-ЛГБТ руху – Святошою, Непийпивом, Тарасієм та Аполлоном

У вівторок, 7 березня о 13:00 на Майдані Незалежності відбулось прощання із чотирма загиблими військовими диверсійно-розвідувальної групи «Братство». Перед прощанням на Майдані, відбулась панахида у Михайлівському соборі об 11:30. На панахиду зібрались понад 200 людей. Це родичі, військові та небайдужі кияни, які прийшли віддати шану загиблим.

Максим Михайлов «Непийпиво», Юрій Горовець «Святоша», Тарас Карпюк «Тарасій» та Богдан Лягов «Аполлон» загинули на кордоні Брянської області Росії у різдвяну ніч, 25 грудня 2022 року. Саме вони були причетними до «бавовни» на російській території – тобто організовували диверсії на території ворога. Наймолодшому «Аполлону» з чотирьох бійців було 19 років.

Вже за пів години до початку прощання, люди почали збиратись на Майдані. Згодом декілька тисяч людей прийшли, щоб попрощатись з бійцями. Серед бажаючих були: студенти, військові, священнослужителі, депутати, українські та іноземні ЗМІ. Натовп об’єднувало спільне горе та велика кількість квітів, які в процесі були покладені на їхні труни.

Один із присутніх священнослужителів, сказав: «Ці хлопці мали б створити сім’ї, народити дітей та далі розвивати свою державу. Знаю кожного з них особисто, вони жили за своїм словом». Також додав: «Ось вона золота молодь!»

Також розповів, що Непийпиво, Святоша, Аполлон та Тарасій збудовували себе в різних сферах, захоплювались туризмом, театром, поезією, а хтось мав власну кав’ярню у Києві. «Вони були тими кращими з кращих», – додав побратим бійців.

Хлопці, які тепер вже герої, були учасниками війни ще з її початку. Активні учасники АТО та подій на Майдані.

Зазначимо, що Святоша, Непийпиво і Тарасій були постійними учасниками акцій протидії ЛГБТ-угрупуванню. Юрій «Святоша»  у 2019, 2020 і 2021 брав участь в усіх акціях протестів проти всіх так званих «прайдів» у Києві, Одесі та Харкові. Він як патріот і християнин завжди виходив на захист християнських і сімейних цінностей. Тарас «Тарасій»  – систематичний учасник вуличних заходів, де мирні громадяни намагалися обмежити агресивну лівацьку, марксистську та ЛГБТ-пропаганду.

Ще один загиблий герой – Максим «Не пий пиво» став широко відомий у 2016 році. Будучи патрульним поліцейським, Максим відмовився виконувати наказ забезпечити безперешкодне проведення «гей-параду» у Києві. Після такої його позиції, почав отримувати погрози звільнення.

Читайте: Загиблі герої Святоша, НеПийПиво і Тарасій – постійні учасники акцій протидії ЛГБТ-угрупуванню

Нагадаємо, що напередодні панахиду планували провести в Успенському соборі Лаври. Проте ввечері, 6 березня Дмитро Корчинський, лідер добровольчого батальйону “Братство” на своїх сторінках у соцмережах заявив, що Мінкульт не дозволив відспівати в Лаврі чотирьох бійців батальйону.

Всі разом!

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram