Загиблі герої Святоша, НеПийПиво і Тарасій – постійні учасники акцій протидії ЛГБТ-угрупуванню

Актуально
29.12.2022
Загиблі герої Святоша, НеПийПиво і Тарасій – постійні учасники акцій протидії ЛГБТ-угрупуванню

26 грудня стало відомо, що на кордоні Брянської області Росії закинули українські бійці і розвідники. Йдеться про групу з чотирьох героїв: Юрій «Святоша» Горовець, Максим «Не пий пиво» Михайлов, Богдан «Апполон» Лягов і Тарас «Тарасій» Карпюк.

Як нині стає відомо, саме вони були причетні до так званої «бавовни» на російській території – тобто організовували диверсії на території ворога. А тому їхня загибель стала надзвичайно резонансною. Засоби масової інформації та соціальні медіа вибухнули повідомленнями та спогадами про хлопців.

Організація «Всі разом!» висловлює співчуття рідним і друзям загиблих. Вічна пам’ять героям! Також ми нагадуємо, що троє учасників цієї героїчної групи у своєму позавійськовому житті активно і публічно протидіяли агресії ЛГБТ-угрупування.

Зокрема, Юрій «Святоша» Горовець у 2019, 2020 і 2021 брав участь абсолютно в усіх акціях протестів проти всіх так званих «прайдів» у Києві, Одесі та Харкові. Він як патріот і християнин завжди виходив на захист християнських і сімейних цінностей.

29 серпня торік він опублікував своє фото з друзями, яке описав так: «Мене і мою компанію не арештували, сьогодні це вважається успіхом. А ЛГБТ-шники мовчки і без акустики пройшлись під наші возгласи, нашу музику і молитви». На фото – група молоді, яка приїхала з Києва до Одеси, щоб організувати свою мирну правозахисну просімейну акцію.

«Втілена святість та мужність! Щирий християнин, лицар, воїн! Мав честь знати, разом боротися, разом молитися», – згадує про «Святошу» капелан Ігор Плохой.

Аналогічно Тарас «Тарасій» Карпюк – систематичний учасник вуличних заходів, де мирні громадяни намагалися обмежити агресивну лівацьку, марксистську та ЛГБТ-пропаганду.

Ще один загиблий герой – Максим «Не пий пиво» Михайлов. Він став широко відомий у 2016 році. Тоді він, будучи патрульним поліцейським, відмовився виконувати наказ забезпечити безперешкодне проведення «гей-параду» у Києві. Після цього йому почали погрожувати звільненням.

Тоді Максим Михайлов дав інтерв’ю голові організації «Всі разом!» Руслану Кухарчуку і розповів про свою позицію: «Ми виступаємо проти проведення гей-параду у Києві і відмовляємося його захищати. Поліція, яка охороняє гей-парад, сама є учасником гей-параду. Мені мої принципи дорожчі, ніж статус, робота чи зарплата».

У період після 2014 року і Горовець, і Михайлов воювали у зоні АТО, потім служили у правоохоронних органах. А після 24 лютого відразу пішли як добровольці на велику війну. І 26 грудня стало відомо про їхню загибель під час виконання диверсійної роботи на території Росії. У цей момент вони були у повному обмундируванні і зі зброєю в руках.

«Група героїв у повному складі відкликана Богом у Вирій», – написав офіцер ЗСУ Євген Карась.

«Всі разом!»

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram