День захисників України: чому нас вчать Бабенцов, Кондрат і Горовець

Актуально
01.10.2024
День захисників України: чому нас вчать Бабенцов, Кондрат і Горовець

Сьогодні, у День захисників України, ми шануємо всіх, хто боронить нашу країну. Рух «Всі разом!» висловлює свою вдячність всім оборонцям, які стояли і стоять на захисті України від ворога. Серед них багато учасників та друзів руху «Всі разом!», які служать у лавах ЗСУ та інших військових підрозділів. А дехто з них – загинув…

По-особливому згадуємо про близьких нам людей: Юрія Горовця, Кирила Бабенцова та Святослава Кондрата. Вони захищали не лише територіальну цілісність України під час війни, а й християнські і сімейні цінності в цивільному житті.

Кирило Бабенцов – християнин, учасник АТО та російсько-української війни, учасник військово-патріотичного руху «Карпатська січ». На наступний день після початку повномасштабної війни Кирило повернувся з-закордону, щоб приєднатися до війська. 6 березня 2022 року загинув, отримавши смертельне поранення в Гостомелі. Бабенцов був учасником руху «Всі разом!». Брав активну участь у діяльності організації, акціях проти лгбт-прайдів, маршах й фестивалях за сім’ю.

Юрій Горовець – громадський активіст, християнин, учасник АТО та російсько-української війни, командир диверсійно-розвідувальної групи, учасник батальйону «Братство». Загинув Горовець 26 грудня 2022 року разом з трьома побратимами на території Брянської області РФ під час виконання диверсійної операції. Вони віддали життя за Україну під час виконання секретного бойового завдання. Горовець у 2019, 2020 і 2021 роках брав участь абсолютно в усіх акціях протестів проти всіх так званих «прайдів» у Києві, Одесі та Харкові. Він як патріот і християнин завжди виходив на захист християнських і сімейних цінностей.

Святослав Кондрат – штурмовик, ветеран АТО, співзасновник Івано-Франківського осередку націоналістичної організації «Карпатська Січ», активіст сімейного та анти ЛГБТ-руху та учасник нашого заходу перед власною смертю. У перші дні вторгнення повернувся із-за кордону і добровольцем вступив до лав Збройних сил України. Він до останнього воював на Запорізькому напрямку — командував відділенням мінометної батареї. Історія Святослава є особливою для руху «Всі разом!», адже хлопець поділяв цінності організації і добре товаришував з її активними учасниками. Перед своєю загибеллю брав участь на Міжнародному саміті «Україна – Життя. Гідність. Перемога» 9 червня 2023 року, співорганізатором якого був громадянський рух. Святослав приїхав на Саміт з фронту, вийшов на сцену і перед великою аудиторією фактично заповів: «Допоки ми б’ємось на фронті, будь ласка, оберігайте наш тил. Неважливо звідки йдуть нав’язування нам чужих наративів – ми маємо зберегти сильну і консервативну Україну. Це наш пріоритет». Після промови, відразу повернувся на фронт. І вже 20 червня Святослав Кондрат загинув під час контнаступу на Південному фронті, прикриваючи відхід своєї бойової групи.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram