Іменем українського патріота та учасника анти-лгбт заходів назвали вулицю у Дніпрі

Актуально
30.08.2024
Іменем українського патріота та учасника анти-лгбт заходів назвали вулицю у Дніпрі

У Дніпрі з’явилася вулиця Юрія Горовця. Колишню вулицю Гусенка перейменували іменем героя з позивним “Святоша”. Юрій Горовець – громадський активіст, християнин, учасник АТО та російсько-української війни, командир диверсійно-розвідувальної групи, начальник медичної служби добровольчого батальйону «Братство». Також він був учасником багатьох заходів на захист сімейних і християнських цінностей.

Загинув Горовець 26 грудня 2022 року разом з трьома побратимами на території Брянської області РФ. Юрій Горовець, Максим Михайлов, Тарас Карпюк та Богдан Лягов віддали життя за Україну під час виконання секретного бойового завдання. Четверо бійців розвідників одні з перших організовували диверсії на території ворога. А тому їхня загибель стала надзвичайно резонансною та цінною для українців.

Горовець у 2019, 2020 і 2021 роках брав участь абсолютно в усіх акціях протестів проти всіх так званих «прайдів» у Києві, Одесі та Харкові. Він як патріот і християнин завжди виходив на захист християнських і сімейних цінностей. У 2021 році він публікував своє фото з друзями, яке описав так: «Мене і мою компанію не арештували, сьогодні це вважається успіхом. А ЛГБТ-шники мовчки і без акустики пройшлись під наші возгласи, нашу музику і молитви». На фото з ним була група молоді, яка приїхала з Києва до Одеси, щоб організувати свою мирну правозахисну просімейну акцію.

Нагадаємо, 7 березня на Майдані Незалежності декілька тисяч попрощалися з активістами сімейного та анти-ЛГБТ руху – Святошою, Непийпивом, Тарасієм та Аполлоном.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram