Жінка у США померла через таблетки для аборту. Аж раптом прийшла Камала Гарріс…

Актуально
19.09.2024
Жінка у США померла через таблетки для аборту. Аж раптом прийшла Камала Гарріс…

17 вересня віце-президент США Камала Гарріс поширила повідомлення кількох медіа про те, що внаслідок законів проти абортів померла жінка з штату Джорджії Ембер Турман. Але лікарі зазначають, що це фейк. Насправді все відбулось навпаки, вона померла через таблетку для аборту та помилку лікарів.

Камала Гарріс звинуватила у смерті Турман Дональда Трампа, сказавши: «Жінки стікають кров’ю на парковках, їх не приймають у відділення невідкладної допомоги, втрачаючи можливість мати дітей знову. А зараз жінки гинуть. Це наслідки дій Дональда Трампа». Зауважимо, що у штаті Джорджія діє закон, який забороняє аборти після 6 тижня вагітності. Кампанія Гарріс оголосила, що розповість про смерть Турман в Атланті, а також про смерть іншої жінки з Джорджії, Кенді Міллер. Вона насправді померла після того, як не звернулася за медичною допомогою після серйозних ускладнень через хімічний аборт, повідомляє CNA.

У звіті ProPublica стверджується, що саме обмеження на аборти у Джорджії затримали доступ до медичної допомоги жінці на ім’я Ембер Ніколь Турман. Внаслідок цих обмежень жінка загинула. Це відбулось у 2022 році. Також деякі медіа у смерті Турман звинувачували заборону на аборти. Попри те, що закон штату Джорджія прямо дозволяє аборти, коли життя чи фізичне здоров’я матері знаходяться під загрозою.

Проте Турман померла саме через таблетки для аборту. Вона зробила хімічний аборт, коли була приблизно на дев’ятому тижні вагітності. Коли жінка приїхала у відділення невідкладної допомоги, її ненароджені близнюки вже не мали серцевої діяльності.

Генеральний директор Американської асоціації акушерів і гінекологів доктор Крістіна Френсіс виступає проти абортів. Вона підтвердила, що смерть Турман була спричинена легальними препаратами для аборту, а також лікарською недбалістю. «Трагічна смерть Ембер Турман, яку нещодавно висвітлювали численні медіа, була спричинена побічними ефектами легальних ліків для аборту та медичною недбалістю, а не законами проти абортів», — сказала Френсіс у заяві 17 вересня.

Подруга Турман Рікарія Бейкер розповіла, що Турман запізнилась на свій запланований аборт у клініці Південної Кароліни. Тому лікар запропонував їй зробити хімічний аборт. Бейкер зазначає, що жінка приймала таблетки, як їй було вказано лікарем.

Турман звернулася до відділення невідкладної допомоги через п’ять днів після того, як у неї виникли ускладнення спричинені таблетками. Тканини її померлих дітей залишилися в її матці та викликали інфекцію. Коли Турман прибула до лікарні, у плодів не було серцевої діяльності, її ненароджені дітки вже були не живі. Лікарі розглядали процедуру видалення останків близнюків. Наступного дня виникли більш серйозні проблеми, включаючи кровотечу. Жінку оперували 20 годин, але вона померла на операційному столі.

«Замість того, щоб наголошувати на небезпеці цих препаратів, які спричинили численні смерті, прихильники абортів натомість намагаються звинуватити закони Джорджії в їх прагненні захистити штучні аборти будь-якою ціною», – коментує звинувачення Гарріс доктор Крістіна Френсіс.

Відповідно до попереджень щодо вживання препаратів для переривання вагітності, від 2,9% до 4,6% жінок відвідують відділення невідкладної допомоги після прийому препаратів. Згідно зі звітом Інституту Шарлотти Лозьє за 2023 рік майже 1 з 5 жінок після хімічного аборту матиме ускладнення, у 15% — кровотеча, у 2% — інфекція.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram