Погляд нейрохірурга на трансгуманізм. Володимир Медведєв у програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

Експертиза
16.12.2021
Погляд нейрохірурга на трансгуманізм. Володимир Медведєв у програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

Вийшов новий випуск програми Кабінет експертів із Володимиром Медведєвим, доктором медичних наук, професором кафедри нейрохірургії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Трансгуманісти мріють про подовження життя, покращення когнітивних розумових здібностей, і третє – ідеальний варіант – безсмертя. Проте Володимир Медведєв говорить, що технологічно трансгуманізм наразі нереальний. Всі втручання в людське тіло і мозок зокрема настільки грубі та недосконалі, що в них є дуже багато побічних ефектів. Чи буде зацікавлене суспільство відслідковувати ці побічні ефекти? Чи наберемо ми достатню кількість добровольців, щоб до того як все вийде на ринок, встановити ці побічні ефекти? Є маса запитань, яких повинна пройти технологія до того як бути використана у широких масах.

«Наші завдання як науковців повинні бути направлені на лікування людської патології, а не удосконалення здорової людини. Іноді науковці з однієї галузі не здатні критично осмислити перспективи іншої сфери», – каже доктор медичних наук. І додає, що трансгуманізм – це дорога в ніщо, він ідеологічно плоский, нема глибини в ньому.

Чому до питання трансгуманізму треба ставитися критично, дивіться у випуску програми.

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!

Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram