Звернення до президента Анджея Дуди: «КиївПрайд» у Варшаві суперечить цінностям українського і польського народів

Актуально
24.05.2022
Звернення до президента Анджея Дуди: «КиївПрайд» у Варшаві суперечить цінностям українського і польського народів

Громадяни України, які виступають на захист національних інтересів і зараз захищають нашу землю, наближаючи перемогу ціною свого життя, рішуче виступають проти «КиївПрайд» чи так званого маршу рівності. А саме – проти проведення подібних суспільно-політичних заходів як у Києві, так і у Варшаві. Адже популяризація лівих ідей ЛГБТ-угрупування суперечить традиціям обох наших народів.

Такий лист Рух «Всі разом!» надіслав Президенту Польщі Анджею Дуді.

У своєму зверненні Рух висловив вдячність Республіці Польщі та її народу за потужну й безпрецедентну підтримку, яку вона надає Україні та її народу від перших хвилин нападу Росії на нашу державу. А також – подякував Президенту Анджею Дуді за особливе ставлення до українців, які вимушені були покинути свою Батьківщину, щоб врятуватись від війни. Адже Польща і її народ стали чи не найближчими друзями України в умовах війни і нашої героїчної оборони.

Про це влучно сказав Президент України Володимир Зеленський: «Дружність і єднання – все це ми відчуваємо від Польщі».

«Всі разом!» також заявив про підтримку нинішньому політичному керівництву Польщі у його однозначній і категоричній підтримці християнських та сімейних цінностей. Адже вища влада країни зокрема обмежує пропаганду ЛГБТ-ідеології, яка шкодить дітям, підліткам і родинам. І саме така політика реалізується у Польщі в освітній, соціальній та культурній сферах.

Ваша позиція щодо захисту християнських та сімейних цінностей є важливим прикладом для країн Європи, в тому числі й для України“, – зазначено у листі.

Разом із тим правозахисна організація виразила занепокоєння, що окремі громадяни України, отримавши люб’язний притулок у Польщі, задекларували намір вчинити дії, які категорично суперечать цінностям та інтересам польського народу. Йдеться про заплановану на 25 червня акцію ЛГБТ-угрупування у Варшаві під назвою «КиївПрайд».

Запланований у Варшаві «КиївПрайд» – це не лише пропаганда одностатевих стосунків та сексуальних девіацій, а й спроба нав’язати польському суспільству ліві і соціалістичні ідеї. І все це – під українськими прапорами“, – вважає просімейний Рух.

Також у листі зазначено, що ідеї ЛГБТ-угрупування мають спільне коріння із проросійською комуністичною риторикою. Адже на ЛГБТ-заходах у Європі часто можна бачити комуністичну червону символіку. Європейські соціалісти і комуністи є дружніми водночас як до ЛГБТ-ідеології, так і до російських впливів. Їхні однодумці в Україні мають аналогічну філософію і використовують ті ж самі гасла. Зокрема «Смерть нації! Квір ворогам!», «Love satan, hate cops» (Любити сатану, ненавидіти поліцію) на своїх «прайдах» у Києві у 2017 і 2021 роках відповідно.

Активісти звернули увагу, що під час таких заходів завжди висуваються політичні вимоги. Зокрема щодо необхідності вносити відповідні зміни у законодавство: як приклад – щодо легалізації так званих одностатевих цивільних партнерств і «шлюбів».

Аналогічні політичні вимоги звучатимуть й у Варшаві 25 червня, що, безсумнівно, виглядатиме як незаконне втручання українських біженців у внутрішні справи суверенної польської держави“, – застерігають правозахисники.

Організація також наголосила, що вважає подібні події такими, що суперечать інтересам українського народу, а також є провокативними та шкідливими для обох країн.

“Вважаємо, що спроба провести у Варшаві «КиївПрайд» зусиллями українських біженців прямо суперечить національним інтересам народу Польщі і офіційній позиції уряду Польщі. Це є не просто провокацією, а відвертою шкодою і загрозою українським національним інтересам на міжнародній арені. Вважаємо, що такі дії прямо служать інтересам Російської Федерації, яка нині використовує усі можливі засоби для зменшення міжнародної підтримки України і, в першу чергу, з боку її основних партнерів”, – підсумовується у листі.

У своєму зверненні Рух “Всі разом!” висловив сподівання на подальше зміцнення дружніх і партнерських відносин між нашими державами і народами, щоб разом будувати наше майбутнє на основі християнських цінностей для розвитку та безпеки Європи.

Читайте також по темі:

Звернення до президента Зеленського: «КиївПрайд» у Варшаві буде сприйнятий польським істеблішментом як українська антиурядова акція

«Денацифікація» – спільна мета Путіна і… українських лівих рухів

ЛГБТ-угрупування бажає смерті українським воїнам

ПРЕЗИДЕНТ ПОЛЬЩІ — ХРИСТИЯНИН, КОНСЕРВАТОР, ДРУГ УКРАЇНИ. ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО АНДЖЕЯ ДУДУ

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram