Відверте шоу на платформі вантажівки з ознаками порушень правил дорожнього руху. Що скаже поліція?

Актуально
27.09.2021
Відверте шоу на платформі вантажівки з ознаками порушень правил дорожнього руху. Що скаже поліція?

Під час так званого «Маршу рівності» 19 вересня у Києві Об’єднана правозахисна моніторингова група «Всі разом!» зафіксувала ознаки порушення законодавства та правил дорожнього руху. За фактом Спостерігачі правозахисної групи одразу звернулися до співробітників поліції, які були присутніми на ЛГБТ-марші.

Центральними вулицями міста Києва за маршрутом слідування так званого «Маршу рівності» у кінці колони їхав великогабаритний транспортний засіб марки Renault. На вантажному причепі автомобіля (яке використовувалось у якості імпровізованої платформи) здійснювалось перевезення людей стоячи.

Моніторингова група «Всі разом!» одразу склала відповідний акт про ознаки порушення законодавства. «На великогабаритному транспортному засобі марки Renault, державний реєстраційний номер – АІ0971МЕ не було відповідного оформлення автомобіля та не дотримано норми безпеки відповідно до чинного законодавства», – йдеться у акті. Спостерігачі правозахисної групи одразу звернулися із усним повідомленням про порушення правил доружнього руху та безпеки перевезення людей до співробітників МВС. Проте на місці поліція відмовилася реагувати належним чином.

Слід зазначити, що згідно Правил дорожнього руху великогабаритні та великовагові транспортні засоби повинні бути укомплектовані спеціальним обладнанням та мати відповідні знаки.

Юристи організації «Всі разом!» зі свого боку надіслали скаргу до керівництва Національної поліції, в якій просять повідомити підстави знаходження великогабаритного вантажниого автомобілю марки Renault під час масового заходу 19.09.2021 у центрі столиці. Нагадаємо, що на цій платформі звершувався захід еротичного характеру шляхом публічного показу оголеного тіла. Також виконувалися сценічні дії, схожі на імітацію статевого акту. За цим спостерігали у тому числі неповнолітні.

Рух очікує на реакцію від керівництва правоохоронних органів щодо встановлення фактів порушення норм законодавства.

Нагадаємо про утворення Об’єднаної правозахисної моніторингової групи, яка діяла 18-19 вересня у місті Києві із метою захисту прав та свобод, життя та здоров’я, честі та гідності громадян України, гарантованих Конституцією, які протидіють небезпечним суспільно-політичним вимогам ЛГБТ-руху та допомагають державним органам захищати суспільну мораль, національні цінності, традиції, культуру та здоровий спосіб життя. Правозахисна моніторингова група організована громадською коаліцією і складається з волонтерів, юристів, адвокатів, журналістів, операторів, фотографів, методистів, профільних експертів. Загальну координацію забезпечував офіс руху «Всі разом!».

Читайте також Звіт про результати роботи моніторингової групи ТУТ.

«Всі разом!»

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram