В окупованій Балаклеї викрали та катують пастора баптистської церкви Олександра Салфетнікова

Актуально
20.05.2022
В окупованій Балаклеї викрали та катують пастора баптистської церкви Олександра Салфетнікова

Російські війська зайшли в місто Балаклея Харківської області майже одразу після початку війни. Окупанти залякують та тероризують мирних громадян, викрадають священників і пасторів, представників місцевої адміністрації, активістів.  До такої тактики росіяни вдаються у тих регіонах, які вони тимчасово окупували.

Стало відомо, що 17 травня російські військові викрали Олександра Салфетнікова, пастора Церкви євангельських християн баптистів «Світло Євангелія».

З початком війни багато служителів і прихожан церкви виїхали. Але пастор Олександр Сафетніков прийняв рішення залишитися в Балаклеї та допомагати нужденним. Адже кілька членів з його церкви не мали змоги залишити домівки за різних обставин. Пастор Олександр приходив на поміч усім, хто мав потребу: роздавав продукти харчування та медикаменти. Активно допомагав гуманітаркою людям, що опинилися у скрутному положенні через війну.

А зараз пастор Олександр Салфетніков викрадений російськими окупантами. Стало відомо, що його катують та сильно б’ють солдати російської армії. Окупанти вимагають, щоб пастор зізнався у причетності до американської розвідки. А також намагаються вибити зізнання про те, що він ніби розбещував молодь.

За наявною інформацією інформацією, пастор почувається дуже погано і потребує госпіталізації. Нам повідомили, що йому викликали швидку допомогу, але російські військові не дозволили відвезти пастора Олександра до лікарні.

Досі зв’язку із пастором Олександром Салфетніковим немає.

Ця страшна історія розповсюджується соціальними мережами та набуває розголосу. У своїх публікаціях приватні користувачі та уся християнська спільнота закликають молитися за пастора, за збереження його життя та надприроднє підкріплення для сім’ї Олександра.

…пастор лишився, тому що кілька людей не змогли виїхати. Хто через старість або через хворобу. А хтось просто не захотів лишити свій будинок. І зараз із ним немає зв’язку. Де він після арешту – невідомо. До нього нікого не пускають. Ми можемо допогти тільки нашими молитвами до Господа. Щоб Він підтримав його, захистив, втішив. А також його жінку та дітей. Щоб він ще міг попрацювати на ниві Божій“, – коментує знайомий пастора Анатолій.

Міжнародна спільнота і вся Україна вимагає якнайшвидшого звільнення пастора Олександра Салфетнікова. Його викрадення вже набуло широкого розголосу із головною вимогою: пастор Олександр Салфетніков має бути невідкладно звільнений з полону!

Нагадаємо, що нещодавно в окупованому Мелітополі викрали Дмитра Бодю пастора Церкви «Слово життя». А також мера Мелітополя Івана Федорова, якого визволили шляхом обміну на дев’ять представників російської армії. На даний момент пастор Дмитро Бодю також знаходиться у безпеці.

Рух “Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram