Українські парламентарі – на Форумі «Рік Реформації: Початок»

Актуально
19.01.2017

У Києві 26-27 січня пройде стратегічний Форум «Рік Реформації: Початок». На ньому спікерами будуть українські депутати, британський парламентарій, українські та британські правозахисники, журналісти, економісти, експерти в сфері освіти, культури та сімейної тематики.

На Форумі буде охоплено сім ключових тем: сім’я, мистецтво, політика, освіта, бізнес, громада, медіа. Другий день заходу повністю присвячений питанням сімейної політики.

Про стан і перспективи церковно-державних відносин на Форумі говоритиме Олександр Заєць. Він обіймає посаду голови правління громадської організації «Інститут релігійної свободи». Спікер є співавтором низки законодавчих ініціатив та поправок до законів з питань свободи совісті та забезпечення діяльності релігійних організацій. Входить до складу громадської ради при Міністерстві освіти і науки України з питань співпраці з церквами та релігійними організаціями, Громадської ради при Міністерстві закордонних справ України з питань співпраці з релігійними організаціями, ради директорів Української асоціації релігійної свободи.

Микола Княжицький – народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності. Він говоритиме про удосконалення законодавчої бази в пріоритетних сферах культури та духовності.

На Форумі виступить і Ганна Гопко із темою «Збереження християнської ідентичності України в міжнародних відносинах». Вона народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах. Є співзасновницею регіонального центру громадянського представництва «Життя», членом Опікунської Ради НДСЛ «Охматдит» та Наглядової ради Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця. А також вона –  член правління Центру протидії корупції.

На заході також будуть спеціальні гості із Великої Британії. Це сер Джефрі Дональдсон (почесний член Парламенту Великої Британії), Андреа Вільямс (засновник “Christian Concern”, адвокат), Пол Даймонд (адвокат-баристер, провідний фахівець християнського правозахисного центру). Усіх спікерів Форуму можна подивитися ТУТ.

Форум «Рік Реформації: Початок» пройде у готелі «Україна» на Майдані Незалежності. Реєстрація та деталі Форуму ТУТ. Цей захід стане стратегічною подією у рамках святкування 500-річчя Реформації у 2017 році.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram