У Харкові перейменували вулиці на честь загиблих героїв російсько-української війни

Актуально
20.06.2023
У Харкові перейменували вулиці на честь загиблих героїв російсько-української війни

У Харкові перейменували кілька вулиць та парків, тим самим увічнивши героїв російсько-української війни. Про це повідомив у соцмережах Ігор Терехов, міський голова Харкова.

«Відтепер вулиця Плеханівська носить імʼя лідера «Фрайкору» Георгія Тарасенка, вулиця Державінська — командира батальйону «Вовки Да Вінчі» Дмитра Коцюбайла, вулиця Броненосця «Потьомкіна» — легендарного комбата та нацгвардійця Олега Громадського, а безіменний сквер на Конторській, навпроти будинку №5, названий на честь бойового медика Владислави Черних», — проінформував міський голова.

Також Терехов зауважив, що герої в честь яких назвали вулиці, загинули за кожного українця, за свободу Харкова та незалежність України. Тому вони варті того, аби бути увічненим у пам’яті людей назавжди.

«Всі «топонімічні» рішення щодо перейменування вулиць і скверів ухвалені депутатами міської ради одностайно. Подальша робота у цьому напрямку й надалі триває», – підсумував свій пост у телеграм-каналі мер Харкова.

Проте, перейменуванню вулиць на честь загиблих героїв раділи не всі. Як наприклад, співзасновниця громадської організації «КиївПрайд» Анна Шаригіна. Наприкінці березня висловила обурення щодо перейменування вулиці Плеханівської на честь загиблого героя України Георгія Тарасенка, називаючи його покидьком у своїх соціальних мережах.

Вона говорила: «Мені вже палає 2-3 дні, і сьогодні апогей цієї х*рні, бо мер Харкова пропонує перейменувати вулицю на ім’я людини, яка була агресивним гомофобом». За її словами, їй буде не приємно жити поряд з вулицею названою в честь людини, яка нібито принесла багато болю ЛГБТ-угрупуванню.

Георгій Тарасенко був засновником та першим командиром добровольчого підрозділу «Фрайкор».  Він загинув 25 березня 2022 року на Харківщині, де жив та проводив свою активну громадянську патріотичну діяльність. Воював в зоні ООС, а коли почалося повномасштабне вторгнення Росії, разом з побратимами пішов захищати свою країну. В мирний час Георгій був «грозою» для антиукраїнських, ліволіберальних рухів та ЛГБТ-угрупування. Разом з командою завжди стояв на сторожі традицій та цінностей українців: зривав лекції про гомо-толерантність, був учасником кампаній, спрямованих на протидію так званим ЛГБТ-прайдам у Харкові.

Наразі «Фрайкор» продовжує служити та обороняти країну і на фронті, і в тилу. Нещодавно, медіавідділ добровольчого підрозділу відзняв відео про антинаціональну діяльність ЛГБТ-угрупування. Вони дослідили питання з різних сторін діяльності лідерів гомосексуалістів. У відео наведені факти антинаціональної ідеології та російських наративів, про які можна почути навіть у їхніх інтерв’ю.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram