У Бога свій план, – Зеленський про роль Всевишнього, єдність та перемогу у війні

Актуально
11.07.2022
У Бога свій план, – Зеленський про роль Всевишнього, єдність та перемогу у війні

Президент України Володимир Зеленський відзначає, що для нашої перемоги важлива не лише зброя, авіація та артилерія, якісно оснащена армія та підтримка міжнародних партнерів, а ще й воля Всевишнього. Також у своїх інтерв’ю та щоденних відеозверненнях Зеленський підкреслює, що єдність нашого народу є одним з ключових факторів боротьби проти агресора.

У інтерв’ю телеканалу CNN від 8 липня Верховний Головнокомандувач відзначив, що завершення війни залежить від України, міжнародних партнерів та від Бога. І, за оцінкою Зеленського, це може відбутися вже до кінця цього року.

У відповідь на питання журналіста CNN Президент Зеленський акцентував, що якщо українці залишатимуться в такій єдності, в якій є зараз, міжнародна підтримка буде такою ж потужною, а Бог буде на нашому боці, то до кінця 2022 року існує ймовірність завершення військових дій. За словами глави держави, дуже важливо, щоб Україна була міцною, а світ – об’єднаним довкола неї.

Якщо наша Держава буде такою об’єднаною як зараз, якщо потужна зброя буде йти від наших партнерів нам вчасно, i якщо удача й Бог будуть на нашій стороні, то ми зможемо багато речей зробити до кінця цього року – я впевнений, ми зможемо завершити військову частину цієї війни“, – сказав Президент України.

 

Також президент Володимир Зеленський поділився думками щодо плану Бога для українців. Крім традиційного вечірнього відеозвернення за підсумками 134 дня війни Верховний Головнокомандувач записав хвилинний ролік, який виклав у Instagram. Зеленський висловив думку, що саме українцям випало «побороти дракона, від якого тремтіло півсвіту».

«Ми – українці, просто люди, добрий, мирний народ. Ми не рвалися у топи світових новин і у супергерої такою ціною. Все, що ми прагнули, – просто жити вільно на своїй землі, але у Бога Свій план… значить нам це під силу, і той хто приречений повзати не забере навіть Зміїний у тих, кому випало літати. Саме тому синьо-жовтий знову на Острові, і колись він неодмінно буде й на Півострові і в усіх наших окупованих містах й селах. I в кожному з них звучатиме наш гімн», – зазначив у нічному зверненні Володимир Зеленський.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Нагадаємо, що Верховний Головнокомандувач неодноразово згадував про Бога. Володимир Зеленський привітав українців з Великоднем із найвеличнішої пам’ятки християнської культури Софії Київської. Президент підкреслив, що правда та сам Господь на боці України.

Також під час брифінгу від 1 березня Володимир Зеленський у відповідь на цитату щодо військових об’єктів та ядерного потенціалу зазначив: “Щоб вони там не мріяли – чорт з ними. Бо з нами Бог!”.

Після попадання ракети в Успенській собор у Харкові 2 березня, який слугував укриттям для багатьох людей і віруючих, і не віруючих, Президент зазначив, що святе місце не має бути побитим війною: «Вони не бояться навіть цього. Вони користуються тим, що Бог не дає моментальної відсічі. Але Бог все бачить і відповідає. Відповідає так, що вам не сховатися. Немає такого бункеру, щоб пережити відповідь від Бога». І додав, що навіть, якщо російські війська зруйнують усі наші українські собори та церкви, то і це не головне, бо усе відбудуємо.

На нас покладено важливу місію – подолати дракона, зберігти єдність, плекати сильну країну. Адже коли перші особи України закликають покладати надію на Всевишнього, а церкви та волонтери згуртувавшись допомагають та підтримують один одного, а також забезпечують надійний тил військовим – це і є міцна нація. Разом із тим, слід пам’ятати: українці й після війни не мають забувати про християнські цінності та національну ідею, носіями яких ми є, зберігати єдність та дякувати Богу. Як відомо, Бог ніколи не покидає тих, хто твердо стоїть за правду.  Тож, тримаємо як фізичну, так і духовну оборону та разом молімося про мир і перемогу. І в Україні неодмінно буде мир, процвітання та злагода.

Читайте також по темі:

Христос у пасхальних вітаннях політичних і військових лідерів України

Президент України – російським окупантам: «Ви не зруйнуєте нашої віри – нашої щирої віри в Україну і в Бога»

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram