Президент України – російським окупантам: «Ви не зруйнуєте нашої віри – нашої щирої віри в Україну і в Бога»

Актуально
06.03.2022
Президент України – російським окупантам: «Ви не зруйнуєте нашої віри – нашої щирої віри в Україну і в Бога»

Після повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну минуло 11 днів. А вже увесь світ запевнився, що нам допомагає сам Бог. Ні є для кого не є секретом, що на Україну напала, як вважається, друга по потужності армія у світі. Проте Президент Володимир Зеленський упевнений, що для перемоги важлива не лише армія, бронетехніка, авіація та зброя, але й щира віра в Бога та людей.

У перші дні війни мережею стали ширитися фото хмаринок, схожих на янголів. Ці символи дуже підіймали віру і бойовий дух захисників та усього народу. Попри страшенний жах, знищення мирного населення та їх домівок, цинічні вбивства дітей, численні мародерства та насильства, які принесла із собою російська армія на нашу землю, український народ став єдиним. І у своїй єдності усі покладають свою надію на Творця, бо розуміють, що у цій ситуації ми можемо сподіватися лише на Нього.

Під час своїх щоденних звернень до народу Верховний Головнокомандувач неодноразово згадував про Бога. Наприклад, під час брифінгу від 1 березня Володимир Зеленський у відповідь на цитату щодо військових об’єктів та ядерного потенціалу зазначив наступне: «Які ще військові об’єкти загрожують Російській Федерації? Які ще бази НАТО? Софіївський собор, Лавра, Андріївська церква? Щоб вони там не мріяли – чорт із ними! Бо з нами Бог».

Після попадання ракети в Успенській собор у Харкові 2 березня, який слугував укриттям для багатьох людей і віруючих, і не віруючих, Президент зазначив, що святе місце не має бути побитим війною: «Вони не бояться навіть цього. Вони користуються тим, що Бог не дає моментальної відсічі. Але Бог все бачить і відповідає. Відповідає так, що вам не сховатися. Немає такого бункеру, щоб пережити відповідь від Бога». І додав, що навіть, якщо російські війська зруйнують усі наші українські собори та церкви, то і це не головне, бо усе відбудуємо.

«Ви не зруйнуєте нашої віри. Нашої щирої віри в Україну і в Бога, віри в людей», – заявив Володимир Зеленський.

Коли перші особи країни закликають молитися та покладати надію на Бога, а церкви та волонтери згуртувавшись допомагають громадянам у скрутних обставинах, підтримують один одного і забезпечують надійний тил військовим, це є благо.

А коли при цьому майже кожний громадянин готовий захищати від агресора свій дім, свою родину і стояти за них до останнього, то правда і добро неодмінно переможуть. А як відомо, Бог ніколи не покидає тих, хто твердо стоїть за правду. Тож, міцно тримаємо як фізичну, так і духовну оборону та разом молімося про мир і перемогу.

Слава Україні! Героям слава!

Слава Ісусу Христу! Навіки слава!

Рух «Всі разом!»

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram