Що очікувати Україні від нової влади Італії: говорять резиденти Кабінету експертів

Актуально
07.10.2022
Що очікувати Україні від нової влади Італії: говорять резиденти Кабінету експертів

В Італії відбулись парламентські вибори, а саме 25 вересня. Судячи з опублікованих результатів, переможцем стала право-консервативна партія «Брати Італії».

Для України ці вибори мають велике значення, оскільки за останні місяці італійський уряд став одним з союзників України, надав суттєву військову та гуманітарну допомогу. Тому важливо розуміти, як керуватиме італійським урядом політична партія правих «Брати Італії» на чолі з Джорджією Мелоні. Чи продовжить Італія надавати Україні допомогу, підтримувати приєднання до ЄС.

Політичний філософ та експерт проекту Кабінету експертів, Едуард Юрченко стверджує, що ця перемога має велике значення для України. Називаючи нову владу друзями, адже вони є союзниками у протистоянні необільшовистській Москві.

У своєму телеграм-каналі він пише: «Партія “Брати Італії” стоїть на позиціях підсилення допомоги нашій країні, захисту національного суверенітету від втручання євробюрократів, протистояння неєвропейській міграції та захисту родинних і християнських цінностей».
На його думку, поява право-традиційної влади, це початок нової доби в італійській історії. Новий впливовий уряд зможе просувати природні цінності по всій Європі. Також є суттєвою підтримкою для України.

Сергій Чаплигін – історик релігії, соціолог, структурний лінгвіст, перекладач та резидент Кабінету експертів говорить, що порядок денний «Братів Італії» будується на євроскептицизмі та антиімміграційній політиці. Це означає, що між Італією та ЄС загостряться протиріччя.

Так, ще до виборів глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила про готовність використовувати інструменти, які є в розпорядженні ЄС, якщо ситуація на виборах в Італії «піде у складному напрямку». Очевидно, під таким напрямом малася на увазі перемога правих, а під такими інструментами – урізання фінансування лінією ЄС.

Можливо, допомога Італії була несподіванкою для багатьох українців, після років широкої співпраці з Росією і намагання врахувати її позицію. Зараз країна продемонструвала масштабну підтримку українського народу.

Однак, Сергій зазначає, що для нас важливим є впевнена перемога правих сил в Італії, яка не тільки викличе підйом партій і рухів з аналогічним порядком денним в інших країнах Європи, стане провісником впевненої перемоги республіканців на майбутніх виборах до Конгресу США (до яких залишився лише один місяць), а й вплине на формування право-консервативного політичного ландшафту в Україні

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський 4 жовтня провів телефонну розмову з лідеркою партії “Брати Італії” Джорджою Мелоні. В якій обговорили перемогу партії Мелоні, заявку України на членство в НАТО. Президент запросив нову владу Італії відвідати Україну.

Підбірка цитат про її цінності та Україну вже є на нашому сайті:
https://vsirazom.ua/news/sensaczijna-peremoga-konservatoriv-v-italiyi-fakty-pro-brativ-italiyi-i-dzhordzhiyu-meloni

“Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram