Рух «Всі разом!» офіційно звернувся до ВРЦіРО щодо Сергія Дмитрієва

Актуально
15.02.2024
Рух «Всі разом!» офіційно звернувся до ВРЦіРО щодо Сергія Дмитрієва

Організація «Всі разом!» направила листи членам Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо деструктивної позиції Сергія Дмитрієва у важливих морально-етичних питаннях. Пан Дмитрієв є посадовою особою ВРЦіРО – виконавчим секретарем Комісії з питань соціального служіння. Але попри цю обставину він вже не один рік регулярно і систематично діє і висловлюється всупереч офіційній позиції ВРЦіРО.

А тому християнський правозахисний рух «Всі разом!» просить членів ВРЦіРО усунути Сергія Дмитрієва з посади виконавчого секретаря Комісії з питань соціального служіння при ВРЦіРО та будь-якої іншої ролі і функції у ВРЦіРО. Адже він як посадова особа ВРЦіРО систематично наносить удари по репутації і авторитету цієї поважної спільноти. Його подальше перебування на будь-якій позиції у ВРЦіРО підриватиме суспільну довіру до цього нині найавторитетнішого релігійного об’єднання в Україні.

У мотивувальній частині звернення перераховуються конкретні фактологічні підтвердження задекларованої позиції…

Так, у червні 2022 року Сергій Дмитрієв, перебуваючи в статусі посадової особи ВРЦіРО, закликав Верховну Раду України ратифікувати Стамбульську конвенцію, мета якої – просування гендерної ідеології в українське правове поле. Це при тому, що проти цього документу багато років виступала ВРЦіРО. Проти цього документу також заявили свою позицію безпосередньо Митрополит Епіфаній, предстоятель Православної Церкви України, до якої належить пан Дмитрієв.

У липні 2023 року Сергій Дмитрієв в статусі посадової особи ВРЦіРО, на чому він сам окремо наголосив, під час прес-конференції закликав Верховну Раду легалізувати так званий медичний канабіс в Україні. У такий спосіб від імені Церкви і ВРЦіРО він став промоутером ідеї створення в Україні індустрії з вирощування, переробки і продажу рослин коноплі з високим вмістом ТГК і КБД (наркомісткі сорти), проти чого офіційно виступає ВРЦіРО.

У липні 2023 року на виконання наказу командувач Сил ТрО ЗСУ Сергій Дмитрієв організував у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі у Києві навчання для капеланів і кандидатів у капелани. Утім список викладачів і тем був дуже суперечливим як для школи християнських капеланів у стінах монастиря. Наприклад, викладачем школи капеланів від Дмитрієва стала жінка, яка представляється як Тата Кеплер (Tata Kepler). Вона є давньою соратницею ЛГБТ-руху в Україні; а свою лекцію почала з того, що закликала християнських капеланів лояльно ставитися до гомосексуалістів. Вчити капеланів на запрошення Дмитрієва прийшла також Уляна Супрун. Вона відома тим, що є активним промоутером легалізації канабісу в Україні. Ще одним викладачем школи капеланів Сергія Дмитрієва стала журналістка Яніна Соколова, яка за кілька місяців до початку Великої війни оголосила себе «Союзницею ЛГБТ-руху в Україні».

Таким чином Сергій Дмитрієв, багаторічний адвокат гендерної ідеології в церковному середовищі і промоутер канабісу, формує пул викладачів на свою капеланську школу з таких самих світоглядних однодумців. А відтак цілеспрямовано здійснює свою ідеологічну індоктринацію нинішніх і майбутніх капеланів. Окрім позиції у ВРЦіРО Сергій Дмитрієв очолює організацію «Елеос-Україна», яка фінансується зокрема фондом Джорджа Сороса в Україні «Відродження». Як наслідок, Дмитрієв і «Елеос-Україна» вже тривалий час інтегрують наратив «гендерна рівність» у церковний дискурс, фактично впроваджують гендерну ідеологію у церковне середовище на замовлення міжнародних фондів відповідного спрямування.

У своїх листах організація «Всі разом!» наголошує, що ВРЦіРО є провідною інституцією в Україні у справі захисту християнських і сімейних цінностей в Україні, а також у справі захисту людського життя і гідності. Про це свідчать відповідні дії, заяви і декларації ВРЦіРО:

«Звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо законопроєкту № 7457 (про “легалізацію медичного канабісу”)», 2023 рік;

«Заява ВРЦіРО про неприпустимість зрівняння одностатевих співмешкань із сімʼєю», 2023 рік;

«Рада Церков закликає парламентарів не розглядати Стамбульську конвенцію під час війни», 2022 рік;

«Декларація ВРЦіРО про негативне ставлення до явища гомосексуалізму та так званих одностатевих шлюбів», 2007 рік.

Перший лист щодо Дмитрієва організація «Всі разом!» направила головуючому у ВРЦіРО ще у жовтні 2023 року. Листи членам ВРЦіРО були направлені 15 лютого поточного року.

“Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram