Священник Сергій Дмитрієв протидіє позиції і рішенням Всеукраїнської Ради Церков

Актуально
19.07.2023
Священник Сергій Дмитрієв протидіє позиції і рішенням Всеукраїнської Ради Церков

Виконавчий секретар Комісії з питань соціального служіння при Всеукраїнській Раді Церков та релігійних організацій (ВРЦіРО) Сергій Дмитрієв систематично діє і висловлюється всупереч позиції цього авторитетного і найбільшого релігійного об’єднання. Про це пише у своєму телеграм-каналі голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук і нагадує кілька красномовних прикладів.

У червні 2022 року Сергій Дмитрієв, перебуваючи в статусі посадової особи ВРЦіРО, закликав Верховну Раду України ратифікувати Стамбульську конвенцію. Це при тому, що проти цього документу багато років виступала ВРЦіРО. Проти цього документу також заявили свою позицію безпосередньо Православна Церква України і персонально митрополит Епіфаній.

Але все це не завадило священику ПЦУ Дмитрієву, експлуатуючи свій релігійний статус у ПЦУ і ВРЦіРО, закликати парламентарів ратифікувати Стамбульську конвенцію, мета якої – просування гендерної ідеології в українське правове поле.

«Але цей минулорічний факт чомусь не призвів до жодних організаційних висновків, – пише Кухарчук. – І от сьогодні Сергій Дмитрієв виходить у публічний простір, знову представляє себе як священика ПЦУ і як виконавчого секретаря Комісії з питань соціального служіння ВРЦіРО. І заявляє вимогу легалізувати в Україні індустрію з вирощування, переробки і продажу рослин коноплі з високим вмістом ТГК і КБД (наркомісткі сорти), проти чого офіційно виступає ВРЦіРО».

Голова «Всі разом!» констатує, що Сергій Дмитрієв як посадова особа ВРЦіРО систематично наносить удари по репутації і авторитету цієї поважної спільноти. «Тому Сергій Дмитрієв не може бути виконавчим секретарем Комісії з питань соціального служіння при Всеукраїнській Раді Церков та релігійних організацій. Адже у подальшому це підриватиме суспільну довіру до цього нині найавторитетнішого релігійного об’єднання в Україні», – зазначає Руслан Кухарчук.

Окрім позиції у ВРЦіРО Сергій Дмитрієв є священником-капеланом і заступником голови Синодального управління соціального служіння та благодійності ПЦУ. Паралельно з цим він очолює організацію «Елеос-Україна», яка фінансується зокрема від фонду Джорджа Сороса в Україні «Відродження» і лобістської організації «100% життя». Як наслідок, Дмитрієв і «Елеос-Україна» вже тривалий час інтегрують наратив «гендерна рівність» у церковний дискурс, фактично впроваджують гендерну ідеологію у церковне середовище на замовлення міжнародних лівих фондів.

«Церкви і релігійні організації, які продовжують дозволяти Дмитрієву говорити від їхнього імені, мають визначитися зі своєю позицією. Або продовжувати бути голосом Євангелії та голосом істини, або бути тлом для руйнівної роботи Сергія Дмитрієва і його однодумців, які отаборилися навколо українських церков», – підсумовує Руслан Кухарчук.

На фото: Сергій Дмитрієв виступає на заході, організованому фондом «100% життя» (колишня – ЛЖВ). Це одна з ключових структур в Україні, яка в кінці нульових добилася легалізації в Україні метадону, який нині є одним з основних вуличних наркотиків. Ця ж організація нині є одним з ключових лобістів легалайзу канабісу в Україні.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram