Понад сорок сімей – на стінах Херсонської ОДА

Актуально
01.06.2020
Понад сорок сімей – на стінах Херсонської ОДА

“У фокусі – сім’ї” – саме таку назву отримала масштабна фотовиставка українських родин на території обласної державної адміністрації. Організаторами акції стало подружжя Андрія та Олени Щербакових. В День захисту дітей вони офіційно представили місту світлини 41 щасливої родини. І це лише початок.

Андрій Щербаков – відомий сімейний активіст Херсону, голова ГО «Багатодітні родини «Древо», співорганізатор сімейних заходів «Всі разом – за сім’ю!» у Херсоні. Саме на сторінці своєї організації він закликав надсилати фото родин для тематичної виставки. Так, багато подружь із різних куточків України надсилали свої світлини. Проте не всі отримані матеріали виявилися придатними для друку.

І тоді до акції підключилася фотограф, волонтер, мама двійняток Марина Дорошенко. Вона подарувала сім’ям фотосесію у Ботанічному саду міста. Посприяв обранню такої локації ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський.

І, нарешті, після всіх підготовчих робіт, 1 червня в Херсонській обласній державній адміністрації офіційно відкрили фотовиставку «У фокусі – сім’ї». Наразі там розміщена 41 світлина, проте організатори не планують зупинятися і вже готуються до літньої фотосесії із родинами. Планують проводити такі виставки регулярно і наступна позначка – сто світлин ста щасливих сімей.

«Подібні проекти – це привід розділити родинам радість з іншими. А також це стимулює працювати над своїми стосунками заради створення єдності в родині та суспільстві. І ще більше розумієш вислів ” Щаслива родина- міцна Україна», – говорить Андрій Щербаков.

«Для кожної дитини дуже важливо перебувати в родині, де панує любов. Саме такі сім’ї ми бачимо на знімках. Я дуже вдячна організаторам за здійснену ними роботу щодо організації виставки і за популяризацію сімейних цінностей та відповідального ставлення до батьківства», Заступниця голови облдержадміністрації Світлана Чепіга, яка також відвідала виставку.

Нагадаємо, рух «Всі разом!» презентував ідеї сімейних акцій в умовах карантинних обмежень. Наразі Херсон – лідер в просімейній активності серед інших міст. Паралельно із фотовиставкою триває акція «Щаслива родина рятує Україну», де молоді сім’ї прибирають береги Дніпра на Херсонщині.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram