«Щаслива родина рятує Україну» або як молоді сім’ї Дніпро прибирали

Актуально
25.05.2020
«Щаслива родина рятує Україну» або як молоді сім’ї Дніпро прибирали

В Херсоні від початку квітня і до нині активно триває акція по очищенню берегів Дніпра від сміття. Назва символічна – «Щаслива родина рятує Україну». Ініціатором став просімейний активіст заходів «Всі разом – за сім’ю!» Павло Боков. Акція набула великих масштабів на місцевому рівні і стала своєрідним флешмобом для інших міст.

Ідея виникнення акції прийшла під час прогулянки родини Бокова берегами Дніпра. Сміття було так багато навколо, що в той же день родина власними силами зібрала 30 мішків відходів. Естафету прибирання прийняв також і Євген Улицький з родиною і завдяки мас-медіа розширив масштаби акції. Згодом у Фейсбуці з’явилася спільнота «Чистий берег для Херсону та всієї України», куди долучалися мешканці різних мікрорайонів міста.

Охочих приєднатися до прибирання стало так багато, що за один день люди збирали по 600-700 величезних мішків сміття. Доводилося замовляти сім вантажних машин, аби все вивезти. Мешканці, які захотіли взяти участь в акції, але не змогли бути особисто, почали перераховувати кошти на засоби захисту, інструменти, вивіз сміття. Активним учасником акції став також і представник руху «Всі разом!» у Херсоні – Андрій Яценко.

Участь у прибиранні херсонці беруть цілими родинами. Особливо багато дітей та підлітків охоче допомагають. Також люди старшого віку не нехтують можливістю долучитися до міської толоки.

Акція «Щаслива родина рятує Україну» перетворилася на флешмоб для міст. Адже за прикладом Херсону, мешканці Голої Пристані також почали організовано очищати своє місто.

«Є у нас багато свідомих людей, які готові трудитися на благо свого міста. Ми не хочемо зупинятися, адже у нас дуже гарна природа на Херсонщині. Ми просто не повністю усвідомлюємо, що маємо. Бог дав нам величні дари і нам треба це берегти», – сказав Павло Боков.

Нагадаємо, щорічно по всій Україні проходять вуличні сімейні заходи «Всі разом – за сім’ю!» У зв’язку з карантинними обмеженнями оргкомітети міст знаходять різні можливості нагадування про важливість родини та сімейних цінностей.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram