«Всі разом – за сім’ю!»: ідеї вуличних заходів в умовах карантинних обмежень

Актуально
26.05.2020
«Всі разом – за сім’ю!»: ідеї вуличних заходів в умовах карантинних обмежень

Торік до вуличного сімейного руху в Україні долучилися 65 міст. Важливо нам усім бути постійними у своїй активності та не втрачати динаміку. Адже піднесення сімейної тематики щороку стає дедалі важливішою і актуальнішою справою.

Цього року ми в Україні маємо значні карантинні обмеження, які ускладнюють, а в окремих випадках і унеможливлюють проведення повноцінних вуличних фестивалів «Всі разом – за сім’ю!». В обставинах, що склалися, офіс руху «Всі разом!» пропонує шукати та практикувати інші формати популяризації природних сімейних цінностей. Пропонуємо кілька можливих форматів спеціальної тематичної активності.

Зовнішня реклама. Цей формат нескладний, але досить дієвий і тривалий. На центральних вулицях міста можна розмістити кілька білбордів та сітілайтів з сімейною тематикою та сімейними гаслами. Досягніть відповідних домовленостей з місцевою владою чи власниками рекламних площ про безкоштовне розміщення. Ми створили для вас відповідні макети, готові до друку у різних розмірах і форматах – ТУТ.

Автопробіг. Цей формат передбачає участь десяти і більше автівок, які прикрашені просімейними прапорами, банерами, кульками. І у яскравій колоні проїхати населеним пунктом з метою привернення уваги до питань збереження сім’ї. Періодично зупинятися у місцях скупчення людей для спілкування і просвітницьких бесід. Доцільно узгодити маршрут з Національною поліцією і залучити їхній автомобіль для супроводу.

Флешмоб. Формат передбачає участь одного чи кількох десятків людей, які на центральній площі стоятимуть на безпечній відстані одне від одного і робитимуть певну дію: співають, виконують комплекс рухів, тримають відповідну символіку чи зображення у руках, демонструють тематичну виставу.

Фотозона. На центральній площі чи в парку розмістити сімейну фотозону, яка стане яскравим елементом для родин, які прогулюються з дітьми. Також біля фотозони може працювати фотограф, який робитиме кадри і потім їх надсилатиме родинам або опублікує в соцмережах.

Лекція просто неба. У парку можна провести лекцію про стосунки/виховання дітей/дошлюбне консультування тощо. Таку лекцію потрібно попередньо анонсувати і зробити безкоштовну реєстрацію для розуміння кількості учасників. Також під час лекції долучатимуться нові зацікавлені люди, подружжя, родини, які відпочивають поруч.

Фотовиставка. Наразі бібліотеки та музеї працюють, а тому це хороша можливість зробити там фотовиставку кращих світлин з вашого фестивалю попередніх років. Цим самим ви нагадаєте про яскравий формат заходу минулого року та підкреслите ще раз важливість родинних цінностей у вашому населеному пункті. Подивіться цей приклад. Також таку виставку можна провести на вулиці.

Творча акція. Це формат потребує, можливо, трохи більшої креативності. Це може бути вуличне світлове шоу з проекторами чи з лазерами, акція за родинні цінності із одягнутими манекенами тощо. Цей підхід надовго запам’ятається жителям вашого міста та приверне увагу місцевих журналістів.

І, звісно, обов’язково запрошуйте засоби масової інформації до висвітлення події. А також активно створюйте власний медіаконтент з цих подій, поширюючи його через всі соціальні медіа.

 Рекомендовані гасла – для транспарантів, проголошення, наліпок, флаєрів:

Є родина – є країна!

Всі разом – за сім’ю!

Тато, мама, діти – України квіти!

Традиційна родина – єдина країна!

Діти мають право на тата і маму!

Тато, мама, я – щаслива сім’я!

Здорова родина – щаслива країна!

Закон для родин, Україна для сімей!

Права людини – права родини!

Природна родина – здорова країна!

Як проходять вуличні сімейні фестивалі у різних містах – дивіться тут: www.vsirazom.ua/family

Є запитання та пропозиції? Ми завжди на зв’язку за цими контактами!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram