Ольга Кшановська, керівник Департаменту освіти Хмельницького, покриває «різновиди сексуальної орієнтації» у підвідомчій школі

Актуально
23.01.2024
Ольга Кшановська, керівник Департаменту освіти Хмельницького, покриває «різновиди сексуальної орієнтації» у підвідомчій школі

Фонд Організації Об’єднаних Націй у галузі народонаселення і Хмельницька міська рада підписали меморандум про взаєморозуміння. Про це стало відомо з листа, який отримав офіс «Всі разом!» за підписом в.о. директора Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради Ольги Кшановської. Саме цей документ і дозволив провести тренінг «Про різновиди сексуальної орієнтації» у спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №29 у жовтні торік. Тренінг тоді провела ініціативна група проєкту «ТАТОhub. Хмельницький».

Далі – ще цікавіше… З відповіді Департаменту освіти стає зрозумілим, що виконавчим партнером Фонду Організації Об’єднаних Націй у галузі народонаселення у Хмельницькому є вже згаданий проєкт «ТАТОhub. Хмельницький». Пані Кшановська пише, що відповідно до меморандуму сторони домовилися здійснювати співробітництво в різних сферах, зокрема «створення та забезпечення діяльності ТАТОhub в м. Хмельницькому». Відтак заходи, які ТАТОhub реалізовує у місті, цілковито узгоджуються з політикою міської влади і зокрема Департаменту освіти і науки. Це стосується і зазначеного тренінгу для школярів, на якому здійснювалася пропаганда гомосексуальних стосунків.

Водночас, намагаючись уникнути персональної відповідальності, Ольга Кшановська рекомендує юристам руху «Всі разом!» звернутися безпосередньо до адміністрації школи №29, щоб з’ясувати обставини проведення даного тренінгу. «Засновник (міська рада. – В.Р.) не має права втручатися в діяльність закладу освіти», – пише в.о. директор Департаменту освіти і науки, повністю скидаючи з себе відповідальність за розбещення неповнолітніх у підвідомчому їй закладі освіти.

У вівторок, 23 січня, голова «Всі разом!» Руслан Кухарчук спрямував запит на отримання публічної інформації до міського голови Хмельницького Олександра Симчишина. А конкретно – надання копії меморандуму про взаєморозуміння між Фондом Організації Об’єднаних Націй у галузі народонаселення і Хмельницькою міською радою.

Паралельно був спрямований лист на директора спеціалізованої загальноосвітньої школи №29 Станіслава Стремецького з проханням надати копію меморандуму про співпрацю між навчальним закладом і проєктом «ТАТОhub. Хмельницький» для проведення спільних заходів в його закладі освіти. Окремо голова руху просить директора школи надати та оприлюднити програму тренінгу «Про різновиди сексуальної орієнтації», де вказано мету, вид тренінгу, яку нову інформацію засвоїли учні і які критерії ефективності тренінгу.

Нагадаємо, що напередодні рух «Всі разом!» вже двічі звертався до Хмельницького міського голови з цього резонансного питання. Організація просить встановити обставини справи і звільнити з займаних посад осіб, які є відповідальними за організацію у шкільному закладі пропагандистського тренінгу, зміст якого загрожує моральному здоров’ю підлітків і їхній ідентичності, стимулює їх до ризикованої поведінки.

“Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram