Одеська облрада просить уряд вилучити з бібліотек книгу “Принцеса + принцеса”

Актуально
20.04.2021
Одеська облрада просить уряд вилучити з бібліотек книгу “Принцеса + принцеса”

Депутати Одеської обласної ради звернулися до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із проханням вилучити усі примірники книги “Принцеса + принцеса: довго і щасливо” з дитячих і шкільних бібліотек. Таке рішення ухвалили на шостій сесії облради 16 квітня.

З пропозицією вилучити книжки виступив депутат Веніамін Унгурян від партії «За майбутнє» та інші члени групи «За духовність, моральність та здоров’я Одещини».  Відповідне рішення підтримали 53 депутати. Представник «Європейської солідарності» Олександр Ройтбурд проголосував проти, двоє утрималися.

За словами Веніаміна Унгуряна, у книжці висміюється принц та руйнується уявлення про сильних чоловіків, спроможних захищати, а також популяризуються одностатеві відносини. Він зазначив, що це не припустимо і наголосив: «Сьогодні це особливо актуально, тому що всі ми розуміємо, що в таких сумних явища і випадках як підліткові суїциди і жорстокості серед дітей (буллінг), рання підліткова вагітність, дитячий алкоголізм і злочинність, – причинами є не тільки фінансово-економічні обставини, а, перш за все, загальна духовно-моральна деградація суспільства, криза інституту сім’ї».

Тому депутатська група «За духовність, моральність та здоров’я Одещини» окрім звернення до уряду щодо вилучення книжки під час сесії ініціювала прийняття принципових рішень щодо звернення до керівництва країни про захист, охорону материнства і дітей, з метою подолання демографічної кризи та вивчення курсів духовно-морального спрямування та популяризації сімейних цінностей в установах освіти області.

Ініціативу депутата Унгуряна підтримала Таміла Афанасьєва, депутат від «Опозиційної платформи – За життя». Вона назвала ситуацію трагічною. «Чоловіки в цій книзі представлені як нездатні, слабкі. Як люди, які не можуть допомагати жінкам. Тому я б просила підтримати це рішення. Нам необхідно виховувати нормальних дітей», – зауважила Афанасьєва.

У лютому депутати Луцької міської ради підтримали звернення до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо невідкладного вилучення усіх примірників книги “Принцеса+принцеса: довго і щасливо” з дитячих та шкільних бібліотек обласного центру.

Нагадаємо, що за рахунок коштів державного бюджету України були закуплені дитячі книжки про так зване одностатеве кохання. Міністерство культури України та Державна установа «Український інститут книги» придбали 1240 примірників книги «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» (автор О’Нілл Кейт, 2019 р.), яка видана у вигляді коміксу на тему ЛГБТ-стосунків. Дітям від 5 років пропонується ознайомитися з історією про двох дівчат, яка закінчується їхнім весіллям. Загалом тоді було погоджено закупівлю продукції на загальну суму 666000 гривень (без ПДВ).

Читайте також по темі: Понад тисячу книжок про дівчат-лесбійок закупив український уряд для дитячих бібліотек

Книжка “Принцеса+принцеса” шкідлива для дітей. Про це розповів Михайло Шевченко у Кабінеті експертів

Сексуалізація дітей як насильство над ними

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram