Луцька міська рада вимагає вилучити книжку “Принцеса + принцеса” з дитячих бібліотек

Актуально
25.02.2021
Луцька міська рада вимагає вилучити книжку “Принцеса + принцеса” з дитячих бібліотек

Депутати Луцької міської ради виступили проти пропаганди одностатевих шлюбів у дитячіх бібліотеках. Більшістю голосів було ухвалено рішення про звернення до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо невідкладного вилучення з бібліотек усіх примірників книги “Принцеса+принцеса: довго і щасливо”.

24 лютого на черговій сесії Луцька міська рада розглянула питання “Про звернення міської ради до Прем’єр-міністра України щодо невідкладного вилучення з бібліотек усіх примірників книги “Принцеса+принцеса: довго і щасливо”. Доповідачем з цього питання виступив депутат Роман Кравчук. За його словами, метою цього документу є захист інституту сім’ї, на який сьогодні чиниться наступ. Депутат Кравчук переконаний, що сьогодні необхідно берегти інститут сім’ї, який нині переживає кризу.

Під час доповіді депутат наголосив, що у законодавчих актах декларується, що шлюб — це угода чоловіка та жінки. «Кожен має право на свої погляди щодо одностатевих шлюбів. Однак, це не повинно бути нав’язуванням усім, розповідати дітям про це», — сказав депутат Кравчук під час промови. – «Мене дивує позиція деяких депутатів. Я довго був у США, і знаю, чим там все завершилось. Громада не має права голосу, щоб припинити аморальні речі. Я хочу, щоб ЛГБТ забули дорогу до Луцька. Ми будемо працювати над добрими речами, а не над популяризацією збочень», — заявив Роман Кравчук.

Джерело: https://www.lutskrada.gov.ua/

Луцький міський голова Ігор Поліщук також висловив свою точку зору під час обговорення. За його словами, нині необхідно говорити про значно ширші речі, ніж про вищезазначену книгу через те, що не можна гарантувати, що найближчим часом подібні книги знову не будуть закуплені за державні кошти і не розповсюджуватимуться у бібліотеках та навчальних закладах. Міський голова зауважив, що це звернення підготовлене Луцькою радою церков, до якої увійшли представники різних релігійних організацій. Усі вони стурбовані ситуацією з цією книгою та наступом на традиційні сімейні цінності. Ігор Поліщук нагадав присутнім, що у Біблії йдеться про любов чоловіка до жінки, а не чоловіка до чоловіка чи інше.

«На мою думку, окрім певних господарських питань, ми повинні займатися популяризацією інституту сім’ї. Але за кошти з бюджету не повинні закуплятися книги, які пропагують одностатеві стосунки. Все починається з маленьких кроків. Не треба читати текст – все зрозуміло із назви книги. Луцьк – це християнське місто. І більшість лучан є християнами. У Біблії немає жодної згадки про те, що чоловік має любити чоловіка, а жінка жінку», – наголосив мер.

Джерело: https://www.lutskrada.gov.ua/

За даними офіційного сайту Луцької міської ради, зі словом про підтримку звернення виступили депутати Алла Жупанюк, Оксана Лещинська, Євгеній Ткачук, Вікторія Майборода, Микола Федік, Юлія Дацюк, Олександр Козлюк, Олександр Лазука, Віталій Бондар. Вони вважають недоречним поширення книги “Принцеса+принцеса” та подібної їй літератури у бібліотеках та навчальних закладах. Проте під час засідання слово взяли й депутати, які вважають, що ця книга не несе загрози дітям. Серед них: Алла Доманська, Юрій Моклиця та Ірина Колковська. Тож, 27 депутатів Луцької міської ради проголосували «за» проект рішення.

Нагадаємо, що за рахунок коштів державного бюджету України були закуплені дитячі книжки про так зване одностатеве кохання. Міністерство культури України та Державна установа «Український інститут книги» придбали 1240 примірників книги «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» (автор О’Нілл Кейт, 2019 р.), яка видана у вигляді коміксу на тему ЛГБТ-стосунків. Дітям від 5 років пропонується ознайомитися з історією про двох дівчат, яка закінчується їхнім весіллям. Загалом тоді було погоджено закупівлю продукції на загальну суму 666000 гривень (без ПДВ).


Читайте також: Понад тисячу книжок про дівчат-лесбійок закупив український уряд для дитячих бібліотек

Книжка «Принцеса+принцеса» шкідлива для дітей. Про це розповів Михайло Шевченко у Кабінеті експертів

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram