Книжка “Принцеса+принцеса” шкідлива для дітей. Про це розповів Михайло Шевченко у Кабінеті експертів

Експертиза
08.02.2021
Книжка “Принцеса+принцеса” шкідлива для дітей. Про це розповів Михайло Шевченко у Кабінеті експертів

Михайло Шевченко, директор національного інституту сексології та сексуального здоров’я, коментує  дитячу книжку “Принцеса+принцеса” у своєму підкасті, на каналі Кабінету експертів в YouTube.

Контекст. Понад тисячу книжок про дівчат-лесбійок закупив український уряд для дитячих бібліотек. За рахунок коштів державного бюджету України були закуплені дитячі книжки про так зване одностатеве кохання. Міністерство культури України та Державна установа «Український інститут книги» придбали 1240 примірників книги «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» (автор О’Нілл Кейт, 2019 р.), яка видана у вигляді коміксу на тему ЛГБТ-стосунків. «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» — це комікс про романтичні стосунки між двома дівчатами.

Книжка, як зазначається, спрямована на подолання так званих стереотипних уявлень про людські взаємозв’язки. А насправді – містить ознаки агресивної пропаганди одностатевих відносин. Дітям від 5 років пропонується ознайомитися з історією про двох дівчат, яка закінчується їхнім весіллям.

Дивіться експертний коментар від Михайла Шевченка, резидента Кабінету експертів про комікс “Принцеса+принцеса” на каналі Кабінет експертів:

Пряма мова Михайла Шевченка: “Ми – спеціалісти в області сескології та сексуального здоров’я, вважаємо, що книга “Принцеса+принцеса” , яка зараз масово розповсюджується по дитячим бібліотекам – немає жодних наукових обгрунтувань. Написати можна що завгодно ,але це не означає , що діти мають це читати і вірити цьому. Книга “Принцеса+принцеса” про людей, які мають психосексуальні порушення. Дитяча психіка вразлива, тому такі штучні навіювання можуть чинити вплив у напрямку психосексуальних перверзій. Дитина, яка читатиме подібні твори, піддаватиме сумніву природні стосунки в її сім’ї. Таким чином провокується амбівалентний внутрішній конфлікт між звичною природньою формою стосунків її батьків і навіюваною формою одностатевих стосунків. Але дитяча психіка не настільки сильна, щоб адекватно аналізувати і робити висновки. На це впливає ряд психофізіологічних, психологічних факторів і особливості соціальної адаптації дитини. Тому однозначно у такої дитини збільшиться рівень тривожності та невротизації, може знитися самооцінка і виникнути порушення у статевій ідентифікації дитини”.

У своєму відео, Михайло Шевченко розповідає також про американські дослідження психічного стану лесбійок та інших форм ЛГБТ-спільнот.

Підписуйтеся на канал Кабінету експертів і дивіться нові відео від Михайла Шевченка у його підкасті.

Читайте також статтю:  “Понад тисячу книжок про дівчат-лесбійок закупив український уряд для дитячих бібліотек”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram