Нардепа Олену Шуляк внесено до списку «ДИСКВАЛІФІКОВАНІ»

Актуально
30.05.2024
Нардепа Олену Шуляк внесено до списку «ДИСКВАЛІФІКОВАНІ»

Народний депутат України Олена Шуляк отримала від сімейного руху України «червону картку». А саме, потрапила у реєстр державних службовців та політиків, які діють проти інституту сім’ї та природних цінностей.

Нагадаємо, що Олена Шуляк є народним депутатом України ІХ скликання та Головою політичної партії «Слуга народу». Займає посаду Голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Тобто відповідно до своєї посади вона повинна виконувати функції держави та діяти в її інтересах. Проте дії нардепа Шуляк протилежні. Вона публічно підтримує лгбт-угрупування на політичному, законодавчому та медійному рівні. Виступає за легалізацію одностатевих партнерств та покарання людей, які виступають проти лгбт-ідеології. Це підтверджується наступними фактами у публічному просторі:

– Шуляк є однією з авторів законопроєкту №9103 «Про інститут реєстрованих партнерств». Документом пропонується, щоб реєстрацію одностатевого партнерства міг здійснювати будь-який орган державної реєстрації актів цивільного стану – на підставі заяви двох чоловіків або двох жінок. Запропонована законодавча ініціатива пропонує фактично повністю прирівняти в Україні союз гомосексуалістів до шлюбу і сім’ї. Навіть всиновлення дітей дозволяється одному з учасників одностатевого партнерства.

– Активно намагається вплинути на прийняття проєкту закону №5488 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо боротьби з проявами дискримінації». Законопроект спрямовано на «забезпечення покарання за злочини, скоєні з мотивів нетерпимості за такими ознаками, як… сексуальна орієнтація, транссексуальність» тощо. При цьому, під нетерпимістю пропонують розуміти «відкрите, упереджене, негативне ставлення стосовно осіб за такими ознаками, як… сексуальна орієнтація, гендерна ідентичність… або іншими ознаками». Таким чином, критика деструктивної поведінки осіб, їх іделогочних переконань або неприйнятних публічних демонстрацій сексуальних уподобань може трактуватися як «нетерпимість». За що передбачається адміністративна або кримінальна відповідальність. Пропозиції проєкту загрожують основоположним правам людини, гарантованих Конституцією: праву на вільне вираження думки та слова, на державну охорону здоров’я населення, на рівність усіх громадян перед законом.

– 29 травня 2024 року на сайті «Цензор.нет» опубліковано статтю Олени Шуляк. В публікації вона зазначає, що прийняття проєктів законів №9103 та №5488 начебто є «євроінтеграційним зобовʼязанням». На її думку, щоб стати повноцінним членом Європейського Союзу, Україна має скласти іспит на так звану толерантність до представників лгбт-угрупування.

– На своїй сторінці у Facebook неодноразово висловлювалась про підтримку гомосексуалістів. «Я підтримую рівні права для усіх без винятку та закликаю до емпатії та чесного розуміння один одного. Нехай це буде моїм законодавчим та політичним камінг-аутом підтримки ЛГБТ», – пише Шуляк в одній зі своїх публікацій.

Рух “Всі разом!” створив і презентує спеціальний сайт – реєстр державних службовців та політиків, які діють проти інституту сім’ї та природних цінностей. База даних зі списком осіб, які отримали від сімейного руху «червону картку», називається ДИСКВАЛІФІКОВАНІ. Ресурс створено з метою донесення до українських громадян та українських виборців повноти інформації, щоб всі могли контролювати діяльність представників органів влади та максимально усвідомлено ухвалювати рішення під час місцевих і загальнодержавних виборів. Всі матеріали, що знаходяться на сайті, взято із відкритих джерел та розміщено із врахуванням вимог законодавства України.

Нагадаємо, що політичні або державні діячі, які покликані виконувати функції держави або діяти в інтересах виборців, потрапляють в реєстр вони через те, що їх слова та/або дії мають ознаки наступного:
– нетолерантне чи вороже ставлення до традиційних природних цінностей та інституту сім’ї (подружжя, батьківства, материнства, дитинства);
– підтримка заходів, спрямованих на пропаганду антисімейних та людиноненависницьких ідей (ЛГБТ, аборти, чайлд-фрі тощо);
– систематичне просування гендерної концепції у політичний, законодавчий і суспільний дискурс;
– популяризація образу поведінки, який складає загрозу життю, здоров’ю і добробуту громадян (нарколегалайз, проституція, гемблінг тощо).

Зауважимо, що недемонстроване особисте життя не представляє інтересу для укладачів реєстру. Беруться до уваги лише публічні дії, демонстративні акти та публічні висловлювання.

“Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram