Міжнародні гості на пресконференції: демографічна прірва та державна сімейна політика

Актуально
08.06.2023
Міжнародні гості на пресконференції: демографічна прірва та державна сімейна політика

«Розшук і повернення українських дітей. Демографічна прірва. Державна сімейна політика», – такі теми звучали сьогодні, 8 червня на тематичній пресконференції в інформаційному агентстві «Укрінформ».

Дивіться збережену трансляцію тут:

Серед учасників були присутні представники різних профільних галузей та голови громадських організацій. А також гості зі Сполучених Штатів Америки (США). Модератором пресконференції був Руслан Кухарчук – голова громадської організації «Всі разом!» і аналітичного центру Кабінет експертів.

Слово на початку говорила Валентина Павсюкова, президент Міжнародного благодійного фонду «Chalice of Mercy». Вона українка, що багато років проживає у США. Там вона заснувала фонд, що протягом свого існування допомагає Україні, а під час війни – ще більше.

«Частина моєї місії та фонду – є допомога й збереження ненародженого життя.  Наразі у нашій країні багато людей і дітей помирають, бо війна. Але сьогодні ми поговоримо, чи є різниця як буде вбита українська дитина – російським снарядом чи рукою лікаря?», – промовила Валентина.

Головні тези озвучив Джейсон Джонс, правозахисник, кінопродюсер, президент Освітньої організації з прав людини («H.E.R.O.»). Він розповів про правозахисну діяльність у Голлівуді, допомогу Україні від початку російського вторгнення, висловив підтримку українському народу. Також сказав, що вірить у перемогу нашої країни.

Джошуа Чарльз, спічрайтер Білого дому, автор бестселерів New York Times та історик. Розповів про свій зв’язок з Україною та ціль свого приїзду на Саміт.
«Я тут, тому що люблю українців і хочу підтримати друга з яким приїхав. Ми тут, щоб попередити та запропонувати “систему” збереження життя. Хоча я зовсім не відчуваю себе достойним вам це говорити», – сказав Джошуа під час виступу.

Віталій Кривицький – єпископ Києво-Житомирської дієцізії в Україні. Його промова була спрямована на об’єднання організацій та церков задля спільного майбутнього України. Це стосується Саміту «Україна –  Життя. Гідність. Перемога» на якому будуть всі ті, хто на ділі об’єднав сили. Також подякував всім організаторам події.

Геня Самборська – голова Всеукраїнського фонду «За гідність людини» говорила на тему збереження ненародженого життя. Також зазначила: «Ми на Саміті будемо говорити про те, що сім’я повинна бути одним з головних героїв в українській державі».

Модератор Руслан Кухарчук звернув увагу присутніх, що лідери американського консервативного середовища – чітко і однозначно піднімають голос за Україну, за перемогу. Для того, щоб допомагати нашій державі у гуманітарній політиці та військових аспектах.

Пресконференція містила ключові тези від її учасників щодо повернення українських дітей та демографічної кризи. Зазначені теми, мають пряме відношення до сімейної політики та національної безпеки України.

Нагадаємо, що захід стосувався тем, що будуть на міжнародному Саміті «Україна –  Життя. Гідність. Перемога». Він відбудеться 9 червня у Києві. Мета проведення – навести фокус на ключові пріоритети національної безпеки: сімейна політика, захист життя і дітей, підтримка батьківства і материнства. Подію відкриє народна артистка України – Тіна Кароль.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram