«Україна – Життя. Гідність. Перемога». Міжнародний Саміт у Києві 9 червня

Актуально
07.06.2023
«Україна – Життя. Гідність. Перемога». Міжнародний Саміт у Києві 9 червня

У Києві 9 червня відбудеться визначна подія цього літа – міжнародний Саміт «Україна –  Життя. Гідність. Перемога». У ньому візьмуть участь представники різних профільних галузей та органів влади України. А також гості зі Сполучених Штатів Америки (США). Мета проведення Саміту – навести фокус на ключові пріоритети національної безпеки: сімейна політика, захист життя і дітей, підтримка батьківства і материнства. Подію відкриє народна артистка України – Тіна Кароль.

Організатори заходу розуміють, що найголовнішим скарбом України є народ – люди, сім’ї, діти. Саме завдяки цьому територія стає країною, якщо там живуть громадяни і нація. А з цим в Україні є значні проблеми. Від початку війни у 2014 році фактор демографії набув надзвичайної гостроти. Багатомільйонна трудова міграція після скасування візового режиму. За даними ООН – понад 8 мільйонів українців (передусім жінки і діти) стали біженцями по всьому світу тільки за останні півтора роки. У цей же час – сотні тисяч українських чоловіків гинуть та зазнають каліцтва, захищаючи землю.

Нині Україні необхідно долати армію російських окупантів і звільняти свої землі. А поки військові боронять країну та сім’ї, інші в тилу просувають руйнівні ідеї. Тим самим загрожуючи ідентичності, дітям і сім’ям. А також фундаментальним цінностям: життя, сім’я, гідність, перемога. У таких обставинах українцям вже потрібно рятувати ситуацію, лишається зрозуміти – як? Організатори Саміту хочуть донести учасникам та суспільству, що Україна – країна не лише з драматичною історією, а й величним майбутнім. Тому в цей час небайдуже суспільство єднається, щоб захистити і зберегти найцінніше.

Основні теми Саміту:
– Збройні сили України – на захисті життя і сімей
– Демографія як фактор існування національної держави
– Сімейна політика і національна безпека
– Діти під час війни: знайти і допомогти
– Українські громади і регіони – практичні кроки
– Міжнародний правозахист в інтересах родини
– Україна у Європі – захист цінностей, експорт гідності

На учасників Саміту чекає насичений день з новими знайомствами, обміном корисними контактами та вибудовування стратегії впливу задля однієї цілі – Україна з життям, гідністю та перемогою! Під час кава-брейків та перерви на обід кожен має час та можливість для спілкування з цікавими людьми.

Серед промовців будуть голови військово-цивільних державних адміністрацій, представники Кабінету Міністрів та керівники обласних рад. Окрім представників влади будуть іноземні гості, голови та президенти провідних організацій у сфері захисту життя в Україні. А також – юристи, медики, науковці.

Ключові промови презентують:
Джейсон Джонс (США), правозахисник, кінопродюсер, президент Освітньої організації з прав людини («H.E.R.O.»);
Валентина Павсюкова (США), Президент Міжнародного благодійного фонду «Chalice of Mercy»;
Джошуа Чарльз, спічрайтер Білого дому, автор бестселерів New York Times, історик;
Руслан Кухарчук, голова руху «Всі разом!» і аналітичного центру Кабінет експерітв;
Адріан Буковинський, голова фонду «Сім’я»;
Ірина Суслова, Офіс Омбудсмана;
Людмила Черенько, Інститут демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України

Тема війни є невід’ємною частиною Саміту, тому серед спікерів та учасників панельної дискусії братимуть участь військові та голови військових державних адміністрацій і військовослужбовці ЗСУ. А серед організаторів події є «Protez Foundation» – один із найбільших у світі благодійних фондів по протезуванню та реабілітації українських військових, цивільних та дітей.

Ініціатором події є «Chalice of Mercy» – благодійний фонд, який заснований українкою Валентиною Павсюковою. Вже протягом 16 років він надає гуманітарну допомогу та підтримує медичну сферу в Україні. За час повномасштабної війни сума допомоги вже перевищує 38 млн. доларів.

Співорганізатори – українські профільні громадські інституції: громадянський рух «Всі разом!»; благодійний фонд «Сім’я»; благодійний фонд «За гідність людини»; Організація Save Ukraine; «Всеукраїнський собор».

Напередодні Саміту відбудеться пресконференція організаторів заходу в агентстві «Укрінформ». Запрошуємо представників ЗМІ:
8 червня, 11:00
«Укрінформ», вул. Богдана Хмельницького, 8/16.
Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com 

Дивіться інтерв’ю Руслана Кухарчука з анонсуванням головних тем Саміту:

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram