«Лгбт-військового» Гнезділова затримали за дезертирство

Актуально
09.10.2024
«Лгбт-військового» Гнезділова затримали за дезертирство

Працівники Державного Бюро Розслідувань затримали співзасновника організації «Українські лгбт військові» Сергія Гнезділова за дезертирство. Про це 9 жовтня повідомила прес-служба ДБР. Йому загрожує позбавлення волі до 12 років.

Нагадаємо, що 21 вересня, під час «Фестивалю думок» у Києві Гнезділов оголосив про те, що «вже третій день знаходиться в СЗЧ». Відео, де він про це розповідає, швидко почало поширюватись у соціальних мережах та медіа. А після того, як він сказав, що «добровільно демобілізувався» закликав присутніх привітати його з цим, на що отримав оплески.

23 вересня 2024 року Донецька спеціалізована прокуратура за фактом публікацій у засобах масової інформації відкрила кримінальне провадження щодо дезертирства. Наступного дня у бригаді також призначили службове розслідування, за результатами якого визнали, що військовий «вчинив дії, які містять ознаки кримінального правопорушення».

В ДБР повідомляють, що Гнезділов був направлений на ВЛК. Проте до медзакладу він не явився, до місця несення служби також не повернувся. Також зазначається, що впродовж двох тижнів він переховувався від правоохоронців.

«Демонстративне та публічне залишення військової частини в умовах воєнного часу є не тільки аморальним по відношенню до побратимів, які залишилися на фронті, але й деморалізує суспільство та ініціює хибну дискусію, що однозначно працює на руку нашому ворогові», – зазначили в ДБР.

Слідчі ДБР затримали військовослужбовця за підозрою у самовільному залишенні військової частини, вчиненому з метою ухилення від військової служби, в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram