Користувачі соцмереж закликають не допустити провокаційний «КиївПрайд» у Польщі

Актуально
13.06.2022
Користувачі соцмереж закликають не допустити провокаційний «КиївПрайд» у Польщі

В соцмережі Фейсбук шириться хвиля обурення та незгоди із запланованим 25 червня «КиївПрайдом» у Варшаві. Польські військові записують відеозвернення, де наголошують на спільному фронті боротьби не тільки проти російських загарбників, але і за християнські цінності Польщі і України. Лідери громадських організацій та депутати міських рад роблять дописи, де категорично засуджують намагання ЛГБТ-угрупування дестабілізувати дружні стосунки двох держав. А користувачі в коментарях розкривають схеми незаконного перетину українського кордону гомосексуалістами та обурюються хто дозволив використовувати назви українських міст та символіку для демонстрації збочень.

Поляк-доброволець, який воює за свободу України на південному фронті, зокрема на миколаївсько-херсонському напрямку, записав відеозвернення. Він сказав: «В час, коли Україна героїчно протистоїть російським загарбникам, польські та українські націоналісти стоять разом як на військовому фронті, так і на фронті боротьби за традиційні цінності». Побратими поляка – підрозділ Карпатської Січі у складі ЗСУ також записали відеозвернення, де називають запланований українськими ЛГБТ-активістами “гей-парад” у Варшаві провокацією. Один із воїнів нагадує про намагання ЛГБТ-угрупування очорнити українську армію у 2014 році, побажання ЛГБТ-активістами смерті воїнам від російських куль та прямий зв’язок ідеології гомосексуалізму з Кремлем.

Назарій Островський, депутат Бродівської міської ради, лідер просімейного руху Львівщини на своїй сторінці фейсбук різко засудив намагання ЛГБТ-угрупування провести «КиївПрайд» у Польщі. Втім, його допис після сотень репостів фейсбук видалив. Мовляв, через порушення правил спільноти. Але користувачі встигли скопіювати текст Назарія та поширювати його далі. Зокрема, автор допису пише: «Нині, коли половина країни воює, а ще інша зі всіх сил старається допомогати і волонтерити тим, хто воює, ці персонажі, користуючись приязним ставленням до нас у світі, почали цинічно використовувати це, задля своїх брудних, лівацьких ігор…. Очевидно, що такі вимоги та дії направленні на дестабілізацію стосунків України з Польщею, оскільки голубчикам дуже добре відомо, що друг України –  Президент Польщі А. Дуда, а також правляча партія ПіС – є категорично проти таких заходів та виступають за підтримку інституту здорової сім’ї та традиційних сімейних цінностей в Польщі та Європі загалом!»

Крім цього, в мережі під дописами про «КиївПрайд» у Варшаві люди пишуть свої коментарі із незгодою такої акції: «У чужий монастир зі своїм уставом не приходять. З якого милого, в католицькій Польщі під час війни у когось виникло бажання провести “КиївПрайд”. Хто дозволив використовувати ім’я нашої столиці ? #ВіталійКличко варто звернути увагу . І ще одне зауваження : а це точно прийшло до голови якимсь українцям? Чи то хтось просто прикривається своїм українським паспортом та містом Києвом, щоби позлити поляків та визвати відразу до українців. Було би добре, якби поляки не дали дозволу на це шествіє»; «Яка ганьба! Ще й Київ приплели сюди, збоченці»; «На передку такі нафік нада, тільки баласт для бойових підрозділів. А от на трудовий фронт було б супер. Якщо геї мають купу вільного часу щоб аж в Польщі прайди проводити, то може трохи попрацюють на відновленні інфраструктури, будівництві?».

Ще одною темою є перетин кордону представниками ЛГБТ-угрупування. Один з коментаторів написав: «А у мене запитання: а у нас лгбт хіба не військовозобов’язані? Як вони кордон перетнуть????». На що інший користувач фейсбук відповів: «У них схоже схема налагоджена. З того, що знайшов у їхніх виданнях (більшість інформації між рядками, відкрито писати бояться), на Закарпатті пункт пересилочний, лікарі на оплаті їх фондів офіційно призначають терапію таблетками як трансгендерам, потім у військкомат з медичними довідками… Трансгендерів в армію у нас не беруть, так що зелене світло на виїзд, кажуть понад 120 людей, переправили».

Нагадаємо, рух «Всі разом!» раніше публікував підбірку історій про те, як «транс-люди» незаконно перетинали кордон України та висміювали українських військових.

Також рух «Всі разом!» надіслав лист на ім’я президента Польщі – Анджея Дуди. В листі йдеться, що громадяни України, які виступають на захист національних інтересів і зараз захищають нашу землю, наближаючи перемогу ціною свого життя, рішуче виступають проти «КиївПрайд» чи так званого маршу рівності. А саме – проти проведення подібних суспільно-політичних заходів як у Києві, так і у Варшаві. Адже популяризація лівих ідей ЛГБТ-угрупування суперечить традиціям обох наших народів.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram