Кілька машин з шестиколорами: повний провал «АвтоПрайду» у Харкові

Актуально
16.09.2024
Кілька машин з шестиколорами: повний провал «АвтоПрайду» у Харкові

15 вересня відбувся так званий лгбт-марш «ХарківАвтоПрайд», проте насправді їхній захід був провальним. У цьому році Харківські ліворадикали провели свій захід у форматі авто-колони, до якої приєдналось всього 13 автівок. Серед них ми помітили автомобіль з чорними номерами, що свідчить про його приналежність до Збройних сил України. Ми вже відправили відповідний запит на доступ до публічної інформації до Мінстерства оборони України з метою встановити, кому він належить та на яких підставах не перебував на виконанні службових завдань у робочий час.

Нагадаємо, «ХарківПрайд» був анонсований ще на початку серпня. Тому організації та харків’яни відразу почали висловлюватись проти публічної пропаганди лгбт. Організація «Всі разом!», осередок «Правої молоді» у Харкові, церкви та релігійні організації Харкова надіслали лист у Харківську міську раду та Харківську обласну державну адміністрацію. В листі висловили прохання не допустити/заборонити у Харкові так званого «Маршу ХарківПрайд» та інших подібних публічних заходів (зокрема у період 7-15 вересня 2024 року). Але 7 вересня ліворадикали почали «ХарківПрайд» із закритого фестивалю. На противагу харківська молодь продемонструвала свою позицію на захист сімейних цінностей та проти «ХарківПрайду». Проте поліція та СБУ блокували мирну акцію.

15 вересня відбулась центральна подія «ХарківПрайду» так званий «Марш рівності». Маленька групка представників лгбт проїхалась на автомобілях Харковом. Тобто вони змінили свій колишній формат і відмінили гей-парад. Ліворадикали не ризикнули крокувати центом Харкова. Вони утримались від звичного формату, щоб не провокувати тих, хто стоїть на захисті традиції, в тому числі військовослужбовців. Варто зазначити, що поліцейський патруль супроводжував прайд-колону.

Слід зазначити, що номерні знаки автівок, які брали участь у марші, на фото приховані. Більшість ідентифікованих учасників прайду є волонтерами або співробітниками відповідних громадських організацій і спільнот. Причиною того, що захід відбувся у форматі авто-колони начебто є те, щоб зробити марш якомога безпечнішим у контексті війни. Але як зазначають спостерігачі, насправді вони зробили так для того, щоб не псувати свою репутацію. Адже лгбт-угрупування усвідомлює те, що їхні дії набридли суспільству.

ХарківПрайд повідомляє, що 15 вересня на марші були присутні військовослужбовці. Один із учасник прайду Влад з позивним «Сапсан», якого назвали лгбт-військовим, раніше брав участь майже на всіх заходах, організованих лгбт-угрупуванням. Це може свідчити про те, що він виконує функцію «професійного учасника лгбт-заходів у військовій формі. Проте у публічних джерелах не вдалося встановити та ідентифікувати відомості про його військову службу.

Військовослужбовці та активісти вже висловили свою думку про недоречність подібних лгбт-заходів. «Будь-які ЛГБТ-заходи, особливо зараз – пробіги, марші, паради – максимально недоречні… Ще й в Харкові, який постійно, в тому числі прямо сьогодні, потерпає від ракет та КАБів. Навіщо це роблять всі ці ЛГБТшні організації давно зрозуміло (ні, не для захисту прав). Незрозуміло, навіщо все це дозволяє місцева влада», – написав заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін.

«Wonderzine, hromadske, гендер в деталях та інші вже почали нахвалювати цю гидоту. І найогидніше тут в тому, що ніхто ж не буде розбиратися хто та чим там займається у тому клятому Харків прайді, який здебільшого несе місту тільки деструктив. Грантові ЗМІ й навіть деякі державні просто будуть підтримувати далі це лайно, бо потрібна грантова допомога від якого-небудь фонду», – написав адміністратор Telegram-каналу.

Нагадаємо, що ватажок лгбт у Харкові та співзасновниця громадської організації «КиївПрайд» Анна Шаригіна у 2023 році назвала покидьком загиблого воїна-героя Тарасенка.

Також нагадаємо, 16 червня ліворадикальні угрупування спробували провести у Києві так званий «марш рівності» і «київпрайд». Проте гей-парад не відбувся, ходи не було. Кілька десятків лівих активістів з шестиколорами постояли біля станції метро, зробили фото для спонсорів і після цього на заклик своїх організаторів розійшлися. А перед так званим маршем військовослужбовці засудили діяльність лівих пропагандистських організацій та виступили проти проведення так званого «Маршу рівності».

Фото: організатори «ХарківПрайд»

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram