У Харкові молодь вийшла на акцію на захист сім’ї та проти «ХарківПрайду»

Актуально
12.09.2024
У Харкові молодь вийшла на акцію на захист сім’ї та проти «ХарківПрайду»

В суботу, 7 вересня, розпочався так званий «ХарківПрайд». Ліво-радикальне угрупування 7 та 8 вересня провело закритий захід під назвою «ПрайдФест». Проте молодь Харкова на противагу лгбт-угрупуванню організувала мирну акцію протесту.

«ХарківПрайд» був анонсований ще на початку серпня. Тому організації та харків’яни відразу почали висловлюватись проти публічної пропаганди лгбт. Організація «Всі разом!», осередок «Правої молоді» у Харкові, церкви та релігійні організації Харкова надіслали лист у Харківську міську раду та Харківську обласну державну адміністрацію. В листі висловили прохання не допустити/заборонити у Харкові так званого «Маршу ХарківПрайд» та інших подібних публічних заходів (зокрема у період 7-15 вересня 2024 року).

На лист була отримана відповідь у якій пишуть: «Голові «ХарківПрайд» було надіслано листа, у якому було рекомендовано задля безпеки громадян переглянути доцільність організації та проведення «МаршуРівності» та в умовах воєнного стану не допускати порушень вимог рішень Ради оборони Харківської області. На підставі цього рішення на території Харківської області застосовується обмеження в організації масових заходів на відкритому просторі з кількістю учасників та глядачів понад 50 осіб».

Попри рекомендації та заборону організатори «Прайду» вирішили проводити свої заходи. Тому організація «Права молодь» 7 вересня провела мирну акцію протесту, щоб продемонструвати свою позицію проти пропаганди лгбт та захистити сімейні цінності. Для цього були подані відповідні заяви та організовано молодь. Проте спецпідрозділи МВС блокували мирну акцію та обмежували пересування.

«Вже під час проведення ліво-радикалами «ПрайдФесту» ми організували мирну акцію, щоб продемонструвати свою позицію проти їхньої пропаганди та захистити сімейні цінності. Але поліція почала нас блокувати та обмежувати пересування по вулиці. Я розмовляв з працівниками МВС, але вони закликали нас розійтися. Ми відповіли, що хочемо поклеїти плакати і поговорити з представниками лгбт-угрупування. До місця проведення «ПрайдФесту» нас також не пустили», – розповідає голова осередку «Правої молоді» у Харкові Ілля Ісаєв.

Варто зазначити, що на «ПрайдФест» був дозволений вхід дітям з 6 років. Відтак, програма заходу може потрапляти під ознаки злочинів про розбещення неповнолітніх. До того ж, у фотозвіті на сторінці «ХарківПрайд» в Instagram вони самі демонструють, що на заході були присутні неповнолітні. Варто нагадати, що у 2021 році лгбт-угрупування влаштувало еротичне шоу на очах у дітей під час т.з. «Маршу рівності» у Києві. Об’єднана правозахисна моніторингова група «Всі разом!» зафіксувала публічну демонстрацію зображень сексуального характеру, в чому вбачалися ознаки порушення норм законодавства. На місце злочину тоді викликали поліцейський патруль, який зареєстрував заяву про правопорушення – розбещення неповнолітніх шляхом вчинення актів еротичного характеру у громадському місті.

Нагадаємо, що 15 вересня лгбт-угрупуванням анонсовано так званий «ХарківАвтоПрайд». Свій марш вони хочуть провести автоколоною. Проте християни, молодь та небайдужі харків’яни планують знову паралельно організувати акцію протесту. Закликаємо вас приєднатись, детальніша інформація на сторінці харківського осередку «Правої молоді» в Instagram.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram