Одинадцять місяців війни, понад дві тисячі переселенців у церкві

Актуально
01.02.2023
Одинадцять місяців війни, понад дві тисячі переселенців у церкві

З перших днів широкомасштабного вторгнення Росії на територію України церква «Гефсиманія» у Львові розпочала активну кампанію по прихистку внутрішньопереміщених осіб (ВПО). При церкві почав працювати центр гуманітарної допомоги, який не припиняв свою працю й донині. У центрі постійно проживає від 15 до 20 переселенців зі Сходу України. Щотижня на регулярній основі десятки потребуючих ВПО отримують продуктову та духовну допомогу. Також проводиться спілкування за чашкою чаю, завдяки якому можна ближче познайомитись з переселенцями.

Офіс руху «Всі разом!» мав можливість познайомитись з діяльністю гуманітарного центру допомоги у Львові. Воровченко В’ячеслав є служителем у церкві «Гефсиманія» та бере участь у роботі центру. Він поділився з нами історіями зміненого життя людей, які потрапили до них, як переселенці, але згодом залишились на постійній основі: жити та працювати.

 

Перша історія про студента Харківського університету – Даниїла. Втікати від війни йому довелось ще під час АТО з Макіївки, потім Слов’янська із 24 лютого 2022 року. Нині Даниїл проживає у церкві «Гефсиманія». Поступово хлопець вливався в життя церкви, тепер служить у групі прославлення і допомагає у діяльності дитячих клубів при церкві.

 

 

 

Наступна історія про Валерія – сім’янина, батька трьох дітей. Разом зі своєю дружиною і дорослими дітьми є переселенцями з Каховки. Сім’ї довелось простояти 13 днів та ночей на 38 пропускних пунктах на окупованих територіях, аби доїхати до церкви у Львові. По приїзду їм допомогли з поселенням та з покриттям базових потреб. Зараз Валерій активно допомагає пастору церкви у гуманітарному служінні: прийнятті допомоги на складі й пакуванні.

 

 

Також місцева команда проводить дитячо-підлітковий клуб «Суперкнига». Під час якого займається з дітьми програмою, що розвиває та вибудовує з ними стосунки.

24 січня 2023 року церква «Гефсиманія» отримала генератор від «Всі разом!».
Коли розпочався збір заявок на отримання генератора, вони завчасно заповнили форму з описом своєї потреби у пристрої. Адже через постійні відключення світла була потреба в освітленні приміщень у яких живуть переселенці та забезпечення мінімальних індивідуальних потреб в електриці.

Нагадаємо, нещодавно офіс руху «Всі разом!» відкрив збір коштів на систему безперебійного живлення. Це необхідно для продовження стабільної роботи й служіння руху «Всі разом!», попри постійні відключення світла. Ми створили «Банку» – де ви зможете легко, швидко і доступно підтримати рух «Всі разом!».

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram