Голова Комісії міськради Кривого Рогу: “Партнерство Біарріц” має брак легітимності

Актуально
26.02.2021
Голова Комісії міськради Кривого Рогу: “Партнерство Біарріц” має брак легітимності

Голова комісії з питань сім’ї, освіти та науки Криворізької міськради під час засідання виступив із доповіддю щодо “Партнерства Біарріц”. А саме – наголосив про відсутність обгрунтованих підстав такого “партнерства” на території України.

19 лютого за результатами вивчення та попереднього розгляду проектів рішень, винесених на IV сесію Криворізької міської ради, постійною комісією з питань освіти, науки, молоді, культури та спорту, сім′ї і дітей, зроблено висновки. Було розглянуто кілька питань, а також питання щодо «Партнерства Біарріц».

Під час засідання комісії виступив голова комісії Олег Подкопаєв із промовою щодо доцільності приєднання країни до «Партнерства Біарріц».

«Всі дії в контексті «Партнерства Біарріц» – є дуже сумнівними з правової точки зору, якщо не сказати більше – незаконними», – наголосив Голова комісії.

У Протоколі засідання комісії щодо вказаного партнерства зазначено наступне:

–  Україна не має ніяких зобов’язань в контексті так званого «Партнерства Біарріц».

–  Україна (президент, глава уряду) не підписувала жодних однойменних міжнародних угод чи договорів.

–  Україна (парламент) не ратифікувала ніяких документів, які б у назві містили словосполучення «Партнерство Біарріц» або похідні від нього.

У цьому контексті Голова комісії просить нагадати всім зацікавленим сторонам статтю 19 Конституції України: «Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України».

Нагдаємо, що «Партнерство Біарріц» — це міжнародна ініціатива G7, сформована під керівництвом Еманюеля Макрона і Джастіна Трюдо, з метою конструювання нового суспільного устрою шляхом посилення відповідальності країн у контексті впровадження гендерної рівності. Україна заявила про приєднання до такого партнерства, але договір не підписувала.

Читайте також: «Партнерство Біарріц»: що це таке, хто його придумав, який там гендер і звідки взявся Макрон

«Партнерство Біарріц» для України: дивний обмін листами та жодного договору

Олена Зеленська і «Партнерство Біарріц»: рекордна кількість дизлайків

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram