Директор київської школи позивається до Кабміну через примусову вакцинацію освітян

Актуально
06.10.2021
Директор київської школи позивається до Кабміну через примусову вакцинацію освітян

Напередодні Дня учителя директор спеціалізованої школи №210 Оболонського району Києва Дмитро Ламза подав судовий позов до Окружного адміністративного суду м. Києва. Відповідачем по справі є Кабмін, третьою стороною виступає Профспілка працівників освіти й науки України. Директор вимагає визнати протиправною примусову вакцинацію, скасувати карантинні обмеження для учителів та повернути освітянам конституційні права.

Дмитро Ламза на своїй сторінці у фейсбук пише, що посадовці займаються геноцидом учителів. «Я – освітянин і не буду мовчати, коли страждають мої колеги та друзі! Колектив, який я очолюю,  занепокоєний  подіями, що відбуваються навколо освіти; школи закривають на дистанційне навчання, а деякі школи взагалі закривають і переводять працівників у відпустку за свій рахунок», – пише Дмитро.

Він зазначає, що підтримує вакцинацію від Covid-19, але категорично проти примусового щеплення. Директор школи обурений тим, чому в сучасній правовій країні все робиться не по закону і хто придумує вигадані відсотки і чому саме 80%, а не якийсь інший відсоток.

Подання позову на уряд сам директор школи вважає відповідальним кроком по відношенню до своїх колег,  конституційні права яких порушуються державою. Ламза зазначає, що «кожен хоче працювати, але освітянам не дають». Відповіді на свої запитання директор отримати не може, а лише має відписки на звернення. «Гаряча лінія урядових структур взагалі говорить іншу інформацію, ніж є в реальності», – пише Дмитро у фейсбук.

Допис Дмитра Ламзи у мережі отримав широкий резонанс та підтримку від користувачів фейсбук. У коментарях люди дякують за позицію та дії директора. Є і такі, хто висловлює скептицизм, але автор допису усіх запевняє: «Головною метою даного позову є виключення з Постанови КМУ ці смішні 80% та інше. Хто їх придумав?! Дати людям самостійно обирати проходити вакцинацію чи ні. Не порушувати права людини на працю. Даною постановою у багатьох містах і селах людей відправили за свій рахунок і закрили школи. Особисто я за вакцинацію, але не в такому варіанті як вона зараз у нас є! На сьогодні ми маємо тільки проект наказу МОЗ. Тому маємо максимально швидко діяти!»

Нагадаємо, народний депутат Святослав Юраш вважає примусову вакцинацію неприпустимою.

Карантин в Європі призвів до масових протестів проти примусової вакцинації. У випуску програми Кабінет експертів Леся Бурчак, юрист і адвокат, директор Лівобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповідає про право на працю не вакцинованих громадян та про правові аспекти вакцинації.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram