Народний депутат Святослав Юраш вважає примусову вакцинацію неприпустимою

Актуально
29.09.2021
Народний депутат Святослав Юраш вважає примусову вакцинацію неприпустимою

Голова найбільшого у парламенті міжфракційного об’єднання “Цінності, Гідність, Родина” Святослав Юраш висловився проти примусової вакцинації. Він зазначив, що ЗМІ умисно замовчують факти силового придушення європейських демонстрацій проти жорстких карантинних обмежень. А примусовість вакцинації депутат порівнює із політичним режимом минулого століття. За його словами, рішення щеплюватися важливе і повинне бути добровільним волевиявленням людини. 

Народний депутат на своїй сторінці в фейсбук зазначив, що COVID-19 – це, передусім, несподівана біда, яка забирає людські життя, відтак боротьба із нею має бути завданням світової спільноти. Разом з тим, депутат зробив акцент на деталях боротьби з цією хворобою.

Зокрема, Юраш пише, що прикро спостерігати за тим, що відбувається у Європі та в ряді англомовних країн по відношенню до людей, які всього лиш висловлюють свою думку. Мова йде про брутальні придушення демонстрацій проти жорстких карантинних обмежень, під час яких поліціянти задіюють кийки, газ, водомети та гумові кулі. Депутат для порівняння використав приклад Революції Гідності, коли такі міри українці називали протизаконними та антигуманними. “Чому ж у випадку аналогічних дій з боку силових структур події трактуються інакше, а ЗМІ їх практично не висвітлюють. Ба більше, ці ж самі ЗМІ співали дифірамби погромам BLM, які збирали величезну кількість людей без жодної дистанції і відбувались у пік поширення хвороби в США. Як завше, хтось має більше прав на бунт ніж інші”, – констатує Юраш.

За його словами, вакцинація – необхідний процес в рамках війни із хворобою. Але депутат не вважає примусовість вакцинування легітимною, як з правової, так і з етичної точки зору. Він пише: “Ми не можемо і не маємо приводити людей до нашого варіанту щастя через батіг, інакше станемо схожі на деякі несимпатичні режими 20-го століття. Я дуже сподіваюсь, що наша країна піде стежкою добровільності та діалогу із людьми, позаяк насилля спотворює до неможливості будь-яку благу ціль”.

Нагадаємо, сьогодні в Україні триває активний етап вакцинації населення від Covid 19. Держава створює таку систему, щоб вакцинуватися можна було максимально просто і зручно. Водночас, налякані учителі, викладачі та держслужбовці – для них МОЗ хоче зробити цю вакцинацію обов’язковою. Шириться інформація, що 80% педагогів повинні бути привиті, інакше навчальний заклад не функціонуватиме офлайн. А як визначити хто потрапить в інші 20%? У програмі “Кабінет експертів” юрист і адвокат Леся Бурчак розповіла, що говорить про примусову вакцинацію Конституція України та Закон.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram