Духовна Рада Одещини звернулася до Президента: Стамбульська Конвенція розколює суспільство

Актуально
22.07.2022
Духовна Рада Одещини звернулася до Президента: Стамбульська Конвенція розколює суспільство

У відповідь на ухвалення Закону України щодо ратифікації Стамбульської конвенції, Духовна Рада християн Одещини звернулася до керівництва держави. Релігійні діячі закликають Президента України запобігти розколу українського суспільства.

Духовна Рада християн Одеської області 21 липня підписала звернення до Президента України щодо денонсації Закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульської конвенції). У листі зазначається, що таке рішення може спровокувати нову хвилю громадського невдоволення та критики на адресу керівництва України.

З точки зору Церкви таке рішення може спровокувати нову хвилю громадських протестів, невдоволення, критики на адресу керівництва України. І це в той час, коли наша держава потребує єдності, згуртованості, консолідації зусиль усіх громадських інституцій з метою перемоги у війні із агресором“, – йдеться у зверненні.

У листі також міститься інформація про небезпеку запровадження гендерної ідеології, а саме – поняття “гендер” як ідеологічного концепту самоідентифікації людини. Також у зверненні наведено ряд причин, щодо невідповідності цього Закону національним інтересам, що поглиблює суспільну напругу.

Віруючі впевнені, що Верховна Рада України нещодавно ратифікувала Стамбульську конвенцію проти волі українців. Тому у своєму зверненні вони закликають Президента денонсувати Закон про ратифікацію Стамбульської конвенції, як такого, що потребує подальшого громадського обговорення та пошуку суспільного консенсусу.

Слід зазначити, що Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій також відкрито виступає проти ратифікації Стамбульської конвенції.

Нагадаємо, що  Петиція щодо денонсації Закона про ратифікацию Стамбульської конвенції відкрита для підписання.

Читайте також по темі:

Денонсувати Стамбульську конвенцію: Петиція відкрита для підписання

Миколаївці звертаються до влади щодо недопущення легалізації так званих “одностатевих шлюбів”

Різка реакція військових на “одностатеву” петицію: Ми не за це воюємо

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram