Депутати Рівного просять Верховну Раду заборонити ЛГБТ-пропаганду

Актуально
19.08.2020
Депутати Рівного просять Верховну Раду заборонити ЛГБТ-пропаганду

На черговій сесії 11 серпня Рівненська міська рада ухвалила рішення № 1073 про звернення депутатського корпусу до керівництва держави. Депутати просять Президента, Кабінет міністрів, Верховну Раду та Раду національної безпеки і оборони України захистити інститут сім’ї, дитинства, материнства і батьківства в Україні.

Рівненська міськрада зазначає, що її глибоко турбує зростаюча тенденція публічної пропаганди аморальних відхилень від конституційної норми сім’ї, про яку вказано в статті 51 Конституції України. Саме така пропаганда унеможливлює виховання дітей в конституційному руслі, чим порушуються права дітей та їхніх батьків.

У документі зазначається про необхідність державного забезпечення та формування засад сімейної політики. А також про важливість розроблення Національної стратегії охорони сім’ї, дитинства, материнства та батьківства на основі розуміння сім’ї як законного союзу чоловіка та жінки, які народжують і виховують дітей. Депутати Рівного наголошують, що держава має зобов’язання перед інститутом сім’ї щодо її розвитку та захисту.

«В Європі, як і в цілому світі загалом, немає єдиної позиції щодо інституту сім’ї, і позиція багатьох європейських країн щодо Стамбульської конвенції яскраво свідчить, що Європа не є одностайною в цих питаннях. Україна обрала європейський вектор розвитку, і по прикладу Литви та інших європейських захисників інституту сім’ї, послідовно реалізує своє право на збереження національних цінностей своєї країни», – йдеться у зверненні Рівненської міської ради.

Також у документі міститься підтримка законопроектів 3916 та 3917 щодо запровадження відповідальності за пропаганду гомосексуалізму та трансгендерізму, які місяць тому зареєстрував народний депутат Георгій Мазурашу. Ініціатором звернення став депутат Рівненської міської ради Олександр Чубай.

Читайте також статтю: Чернівецька міська та обласна ради просять парламент заборонити ЛГБТ-пропаганду

Нагадаємо, що понад 80 місцевих рад звернулися до Верховної Ради, Президента і Кабінету міністрів щодо захисту інституції сім’ї в Україні. Обласні, районні, міські, селищні депутати з усієї країни вимагають:

— зберегти статтю 51 Конституції України, у якій зафіксовано, що шлюб – це союз чоловіка та жінки;
— вилучити ідеологічні терміни «сексуальна орієнтація» і «гендерна ідентичність» з українського законодавства і унеможливити їхню появу у майбутньому;
— не допустити ухвалення закону «Про цивільне партнерство», адже це відкриває шлях до так званих «одностатевих шлюбів»;
— виключити з усіх підзаконних актів норми, які ставлять за мету подолання так званих «гендерних стереотипів», адже це зазіхає на природу і біологічну стать;
— ухвалити закон «Про заборону пропаганди гомосексуалізму» для створення безпечного інформаційного середовища для дітей.

Читайте також статтю: Наукові експерти НАН України: «Рішення Чернівецької облради щодо захисту сім’ї відповідає законодавству»

Нагадаємо, що 7 лютого 2020 року був затверджений Висновок наукових експертів Інституту держави і права імені Володимира Корецького НАН України, у експертти повністю підтримують рішення місцевих рад на щодо захисту інституту сім’ї та проти гендерної та ЛГБТ-ідеологій.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram