Публічна пропаганда гомосексуалізму має каратися. Новий законопроект у Раді

Актуально
23.07.2020
Публічна пропаганда гомосексуалізму має каратися. Новий законопроект у Раді

Верховна Рада зареєструвала два законопроекти на захист природної родини та проти пропаганди гомосексуалізму. Довгий час над цими проектами працювали просімейний активіст із Чернівців Микола Гунько та депутат ВР Олена Лис. Підключився до ініціативи й народний депутат Георгій Мазурашу, який доопрацював документи та зареєстрував їх у ВР. 

Законопроект 3916 (Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони сім’ї, дитинства, материнства і батьківства) встановлює дефініції багатьох раніше розмитих понять, таких як гендер, гомосексуалізм, трансгендеризм, пропаганда гомосексуалізму та інші. А також тут йдеться про уточнення у ряді законів через заміну слова “гендер” на “рівність прав та можливостей жінок та чоловіків”.

Законопроект 3917 (Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму) передбачає адміністративну відповідальність за пропаганду гомосексуалізму посадовими чи службовими особами. А також є відповідальність за публічну пропаганду: “Публічна пропаганда гомосексуалізму або трансгендеризму, що може негативно вплинути на фізичне чи психічне здоров’я, моральний чи духовний стан та розвиток людини, яка виражається в публічній демонстрації способу життя осіб, які мають одностатеві сексуальні стосунки чи ідентифікують себе зі статтю, протилежною біологічній, їх орієнтації та поведінки, – тягне за собою накладення штрафу у розмірі п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”.

На своїй сторінці у фейсбуці Георгій Мазурашу написав: “Законопроекти ніяким чином не спрямовані проти людей нетрадиційної сексуальної орієнтації, або які індентифікують себе не відповідно до біологічної статі. Люди різні є, у тому числі названі, ну й нехай собі, просто не варто це пропагувати. Ось і вся філософія цих законопроектів. Я не ставився і не ставлюсь упереджено до цих категорій. Повторю, просто вважаю, що це не варто пропагувати. Тож прошу не фантазувати і не маніпулювати”.

Рух “Всі разом!” підтримує ініціативу детупата та закликає проголосувати дані законопроекти на комітетах та у парламенті.

Нагадаємо, в Україні щороку масштабується національний вуличний рух “Всі разом за сім’ю!” Торік долучилося до сімейних заходів понад 270 тисяч учасників, а вуличні сімейні фестивалі пройшли у 63 містах країни. Цьогоріч через карантинні обмеження, сімейний рух трансформувався та проявив себе через зовнішню рекламу у містах України.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram