Чернівецька міська та обласна ради просять парламент заборонити ЛГБТ-пропаганду

Актуально
10.08.2020
Чернівецька міська та обласна ради просять парламент заборонити ЛГБТ-пропаганду

Депутати Чернівців просять захищати дитинство, материнство та батьківство згідно з Конституцією України і вибудувати чітку стратегію сімейної політики. А також закликають парламент підтримати законопроекти 3916 та 3917 про заборону пропаганди гомосексуалізму. Про це проголосували обласна та міська ради відповідно. 

З інтервалом в один день обласна та міська ради проголосували про захист та розвиток  інституту сім’ї в Україні. У своїх зверненнях вони нагадують Верховній Раді, Президенту, Кабінету Міністрів про обов’язок держави – захищати родину.

У рішенні обласної ради йдеться: “Необхідно сформувати одну загальноукраїнську стратегію підтрики і розвитку сім’ї як першої і однієї із найважливіших цінностей розвитку суспільства. Саме це закладе довгострокові перспективи для правильного і належного розвитку нашої країни. Задля цього варто об’єднуватися і на всіх рівнях проголошувати сім’ю як цінність. Згідно з Конституцією України, національним законодавством та визнаними Україною міжнародними правовими документами, держава має зобов’язання розвивати та захищати інститут сім’ї. Сімейна політика є ключовою складовою національної безпеки України. Захист інституту сім’ї повинен стати пріорітетним у державній політиці та національній стратегії”.

В обох документах, за які проголосували депутати обласної та міської рад, зазначено: “Існує нагальна необхідність внесення змін до законодавства з метою забезпечення формування засад державної сімейної політики – запровадження Національної стратегії охорони сім’ї, дитинства, материнства та батьківства на основі традиційних сімейних цінностей України – розумінні сім’ї як законного союзу чоловіка та жінки, які народжують і виховують дітей”.

А міська рада додала ще прохання проголосувати за законопроекти 3916 та 3917, які місяць тому зареєстрував депутат з Буковини Георгій Мазурашу. Та висловила зі свого боку підтримку таких ініціатив: “висловлюємо абсолютну підтримку законодавчих ініціатив щодо охорони сім’ї, дитинства, материнства і батьківства, та просимо Верховну Раду України восени цього року ухвалити проект закону № 3916 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони сім’ї, дитинства, материнства і батьківства» та проект закону № 3917 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму».

Депутати зазначають, що їх глибоко турбує зростаюча тенденція публічної пропаганди аморальних відхилень від конституційної норми сім’ї, про яку вказано в статті 51 Конституції України. Саме така пропаганда унеможливлює виховання дітей в конституційному руслі, чим порушуються права дітей та їхніх батьків.

“В Європі, як і в цілому світі загалом, немає єдиної позиції щодо інституту сім’ї, і позиція багатьох європейських країн щодо Стамбульської конвенції яскраво свідчить, що Європа не є одностайною в цих питаннях. Україна обрала європейський вектор розвитку, і по прикладу Литви та інших європейських захисників інституту сім’ї, послідовно реалізує своє право на збереження національних цінностей своєї країни”,  – зазначається у зверненні Чернівецької міської ради.

Текст звернення підготував просімейний активіст Микола Гунько, а на голосування у міській раді виніс Анатолій Чесанов. Там проголосувало за 22 депутати, проти – нуль.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram