Депутат міськради Кременчука відмовилася брати Біблію, але обурилася, що про це всі дізналися

Актуально
24.02.2021
Депутат міськради Кременчука відмовилася брати Біблію, але обурилася, що про це всі дізналися

Регламентна комісія Кременчуцької міської ради щойно закінчила розгляд скарги депутата Лариси Гориславець щодо можливого порушення її прав ініціативою благословення представниками християнських церков та роздачею Біблій у міській раді. Засідання тривало майже 40 хвилин.

Лариса Гориславець, депутат від партії «Європейська Солідарність» звернулася до Голови постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, етики забезпечення правопорядку, розвитку місцевого самоврядування, розгляду питань конфлікту інтересів та антикорупційної діяльності у Кременчуцькій міській раді. У листі вона просить розглянути питання щодо можливого порушення її права ініціативою благословення депутатів у приміщенні міської ради.

Нагадаємо, 22 грудня під час другої сесії Кременчуцької міської ради священнослужителі різних християнських церков виступили із привітанням із Різдвяними святами. Депутати мали можливість отримати Біблії та почути слова благословення. Із відповідною ініціативою виступили релігійні організації та Григорій Угніч – депутат та представник руху «Всі разом!» у Кременчузі. Міський голова Віталій Малецький погодив звернення і надав можливість священникам взяти участь у засіданні.

Гориславець зазначила у скарзі, що такі дії можуть містити ознаки порушення її конституційного права на свободу світогляду та віросповідання. Тобто вона в офіційній заяві всерйоз говорить про те, що ініціатива нагадування депутатам християнських істин може містити ознаки порушення її конституційних прав. Також Лариса Гориславець просить депутатську комісію оцінити дотримання депутатом Григорієм Угнічем вимог ст. 8 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», який і виступив ініціатором участі священнослужителів під час засідання другої сесії Кременчуцької міської ради.

Заслухавши скаргу, регламентна комісія перейшла до розгляду по суті. Депутати дійшли до висновку, що ініціатива запрошення релігійних діячів до сесійної зали не містить ознак порушення законодавства. Більш того, голова регламентної комісії Валерій Мирошніченко нагадав депутату Гориславець про традиції державотворення та про усвідомлення депутатами своєї відповідальності перед Богом. І процитував преамбулу Конституції України.

«Ми в Україні маємо дотримуватися закону. Дійсно, релігія не повинна впливати на роботу місцевого самоврядування, як і навпаки. Проте участь представників релігійних організацій ніяким чином не порушує Ваші права», – сказав під час засідання Валерій Мирошніченко. Також Голова комісії зазначив, що заява Гориславець побудована лише на припущеннях.

У одній з своїх промов Лариса Гориславець сказала, що має ідеологічне несприйняття Руху «Всі разом!». Як вона зазначила: «Так, у мене ідеологічне несприйняття. Із Рухом «Всі разом!» ми стоїмо на протилежних позиціях», – зауважила депутат Гориславець.

За результатами засідання, Комісія ухвалила рішення залишити заяву без розгляду.

Також зазначимо, що Лариса Гориславець використовувала ЛГБТ-символіку під час виступу за на другій сесії Кременчуцької міської ради. На її обличчі була маска із шестиколором — символом руху гомосексуалістів та лесбійок. За публічну демонстрацію своїх деструктивних уподобань та підтримку антисімейного політичного руху вона потрапила у реєстр дискваліфікованих політиків.

Як зазначають в офісі Руху «Всі разом!»: «Безсумнівно, депутат, який виступає за благословення міської ради, а також підтримує ініціативу нагадування біблійних принципів депутатському корпусу – діє в інтересах громади та суспільства, а також опікується позитивним іміджем ради. Такі дії мають підтримуватися керівництвом ради і в подальшому». Юристи Руху наголошують, що Григорій Угніч, керуючись нормами чинного законодавства, представляючи інтереси громади, підтримав ініціативу релігійних діячів міста про розповсюдження Біблій під час Різдвяного тижня. Головною метою було нагадування депутатам основоположних християнських принципів. Це сприяє підвищенню рівня довіри громади до міської ради, а також має велике суспільне значення. Також, за словами Григорія, ЛГБТ-дружні особи у Кременчуцькій міськраді почали активно діяти проти християнських ініціатив.

З вищевказаного стає очевидним, що конфлікт між вищезгаданими депутатами має ідеологічний контекст. Відверта популяризація ЛГБТ-руху з трибуни міської ради, публічне вираження своїх деструктивних уподобань та підтримка антисімейного політичного руху може сприйматися як зневага до природних і сімейних цінностей та нехтування інтересами громади. Це суперечить цінностям та інтересам батьків, матерів та дітей міста Кременчука та негативно впливає на імідж депутатського корпусу та партії, яку представляє Лариса Гориславець.

Читайте також: Депутат Кременчуцької міськради Гориславець влаштувала ЛГБТ-пропаганду у сесійній залі

Семеро депутатів відмовилися приймати подарункові Білії. Хто вони?

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram