«Це інформаційна диверсія». Депутати Верховної Ради – щодо петиції про «одностатеві шлюби»

Актуально
18.07.2022
«Це інформаційна диверсія». Депутати Верховної Ради – щодо петиції про «одностатеві шлюби»

Депутати Верховної Ради України відреагували на ініціативу легалізації так званих “одностатевих шлюбів”. Народні депутати називають такі дії провокацією. Адже під час війни, коли гинуть патріоти та захисники України, просування антиукраїнського порядку денного є найвищого рівня блюзнірством. Мова йде про петицію на сайті Президента щодо «одностатевих шлюбів». 

Це підтверджує активізацію ліволіберальних сил всередині країни, які діють в інтересах країни-агресора. Адже не є секретом, що в планах Російської Федерації є знищення України, українців та української культурно-національної ідентифікації. На жаль, навіть під час війни, спекулюючи на трагедії, вони піднімають тему одностатевих “шлюбів”, розділяючи суспільство та обурюючи захисників. Українські воїни мають чітку та однозначну позицію на подібні ініціативи: «Ми не за це воюємо», – пишуть вони.   

Позицію захисників однозначно підтримують Народні депутати України. Які публічно декларують позицію щодо неможливості дискусії з приводу легалізації одностатевих так званих “шлюбів”. Вони наголошують на тому, що в Україні є чинне законодавство – Конституція та Сімейний кодекс, які регулюють шлюбно-сімейні відносини і не потребують змін.

Народний депутат Ігор Фріс у своїй публікації в Facebook прокоментував одностатеву Петицію. Фріс нагадав текст статті 51 Конституції України, де йдеться, що “Шлюб грунтується на вільній згоді жінки і чоловіка”. Та заявив, що для реалізації головного меседжа вимог, висунутих Президенту у Петиції, необхідно міняти Конституцію, що нині неможливо.

Народний депутат також зазначив, що для правового регулювання своїх відносин, представники ЛГБТ можуть застосовувати Цивільний кодекс та чинне законодавство України. 

«Ми маємо в арсеналі договір дарування, спадковий договір, заповіт, заповіт з умовою, договір на утримання та безліч інших конструкцій, які надають будь-яким особам ю, а не лише представникам спільнот, оформити свої правовідносини в спосіб, який вирішить їх правові питання. І для цього не потрібно створювати моделі нового сімейного кодексу або нові сімейні правовідносини», – зазначив Ігор Фріс.

Нароний депутат Олександр Федієнко погодився із своїм колегою та заявив, що шлюб – це виключно союз між різними статями. Він нагадав, що згідно до норм Сімейного кодексу “шлюбом називається сімейний союз жінки та чоловіка, який зареєстровано в державних органах реєстрації громадянського стану”.

Також Народний депутат Андрій Богданець гостро відреагував на появу такого звернення. Він назвав такі ініціативи провокацією та інформаційною диверсією проти України. 

«Єдина причина появи подібних “петицій” – це інформаційна диверсія проти України, яка протистоїть підступному та жорстокому агресору, а її мета посіяти розбрат та ворожнечу у суспільстві. А ще – сфабрикувати картину морального апокаліпсису, мовляв, дивіться куди котиться Україна? То ж ми йдемо, щоб захистити ваших дітей від геїв», – написав Богданець.

Андрій Богданець додав, що цю петицію має розглянути не Президент, а Служба безпеки України. На його думку, подібну ініціативу не підтримають ні політики, ні українське суспільство.

«Зрозуміло, що це питання не підтримується ні політиками, ні українським суспільством, то ж відсутні будь-які шанси на його просування. У статті 51 Основного Закону держави чітко зафіксовано, що шлюб ґрунтується на вільній згоді ЖІНКИ і ЧОЛОВІКА», – зазначив Андрій Богданець.


Депутат Київської міської ради у минулому, а зараз активістка Наталія Манойленко також зауважує, що у українців є свій історико-культурний фундамент, який і робить нас сильними. Вона акцентувала увагу, що у України є власні цінності і переконання, від яких не варто відмовлятися, щоб бути європейською країною. Адже наші цінності і наш фундамент жодним чином не узгоджується із порядком денним ЛГБТ-угрупування. 

Нагадаємо, що Всеукраїнська рада церков та релігійних організацій також відкрито виступає проти спроб легалізувати в Україні одностатеві шлюби. Церкви вважають, що таке нововведення заохочуватиме громадян до одностатевих шлюбів, а відтак призведе до демографічної кризи та погіршення суспільної моралі.

Речник Української православної церкви Київського патріархату ігумен Євстратій каже, що церква не виступає за дискримінацію гомосексуалів, однак проти того, аби такі стосунки пропагувалися як нормальні та корисні.

При цьому, громадяни також заявляють Президенту про свою позицію і недопущення такої легалізації. Наприклад, мешканці міста Миколаїв направили Володимиру Зеленському колективне звернення, в якому виразили свою точку зору і зазначили, що подібні дії є відверто ворожими щодо українців та сталого розвитку країни, адже мають на меті руйнування інституту сім’ї та розбещення дітей та молоді. Адже будь-яка підтримка владою подібних ініціатив може мати негативну суспільну реакцію і дискредитувати владу серед більшості населення. Що є виключно в інтересах країни агресора, а тому не можуть бути підтримані.

Читайте також по темі:

Різка реакція військових на “одностатеву” петицію: Ми не за це воюємо

Денонсувати Стамбульську конвенцію: Петиція відкрита для підписання

Миколаївці звертаються до влади щодо недопущення легалізації так званих “одностатевих шлюбів”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram