Бібліотеки Прикарпаття відтепер без «Принцеса+принцеса»: християни перемогли

Актуально
05.07.2021
Бібліотеки Прикарпаття відтепер без «Принцеса+принцеса»: християни перемогли

Скандальну дитячу книжку із пропагандою гомосексуальних стосунків «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» вилучають із бібліотек Прикарпаття. Таке рішення прийняла Івано-Франківська ОДА на основі письмових звернень релігійних організацій та просімейних активістів. Загалом по області нарахували 46 примірників ЛГБТ-книжки.

Про рішення вилучити скандальні книги стало відомо під час постійної комісії обласної ради з питань культури, духовності та інформаційної політики. Мирослава Корнелюк, член комісії, заступниця начальника відділу культури й мистецтв управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА, зазначила: «Ми вже знаємо скільки їх є, це небагато примірників. Ми справді їх розповсюдили по всіх бібліотеках, але це по одній, по дві в кожній бібліотеці. Але зараз ми вилучаємо ці книги на звернення громадян».

Причиною такого рішення є звернення від представників християнських спільнот Івано-Франківська, інше – від заступника голови обласного об’єднання ВУТ “Просвіта” ім. Т. Шевченка Мирослава Січка. У зверненнях стояла вимога вилучити книгу «Принцеса+принцеса» із бібліотек, як такі, що підривають інститут сім’ї в Україні.

Нагадаємо, за рахунок коштів державного бюджету України були закуплені дитячі книжки про так зване одностатеве кохання. Міністерство культури України та Державна установа «Український інститут книги» придбали 1240 примірників книги «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» (автор О’Нілл Кейт, 2019 р.), яка видана у вигляді коміксу на тему ЛГБТ-стосунків. Дітям від 5 років пропонується ознайомитися з історією про двох дівчат, яка закінчується їхнім весіллям.

Коли стало відомо про цей прецедент, офіс руху «Всі разом!» відразу почав з’ясовувати історію питання. Були надіслані запити на доступ до публічної інформації до Українського інституту книги та до Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Михайло Шевченко, директор національного інституту сексології та сексуального здоров’я, резидент Кабінету Експертів, коментує  дитячу книжку «Принцеса+принцеса» і пояснює, чому вона надзвичайно шкідлива для дітей.

А трохи раніше Одеська обласна рада та Луцька міська рада просили уряд вилучити книги «Принцеса+принцеса» із дитячих бібліотек країни.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram