Американський телеведучий Себ Горка шокований. Про що розповів Руслан Кухарчук у прямому ефірі шоу «AMERICA FIRST»

Актуально
12.09.2023
Американський телеведучий Себ Горка шокований. Про що розповів Руслан Кухарчук у прямому ефірі шоу «AMERICA FIRST»

«Ми не потребуємо, щоб у США лунала українська пропаганда. Нам достатньо, щоб в цій країні просто голосно лунала правда про війну в Україні, – заявив голова організації «Всі разом!» Руслан Кухарчук у прямому ефірі шоу Себастьяна Горки «America First». – Ми маємо постійно тримати в голові, що війна в Україні – це не просто ще один регіональний конфлікт у світі. Це – найбільша війна у Європі після Другої світової».

Себ Горка – популярний ведучий і політичний коментатор у Сполучених Штатах. Має багатомільйонну аудиторію, передусім серед американських консерваторів. У своїх ефірах він системно розвінчує російську пропаганду і звертає увагу американців на страждання українців через російське вторгнення. Він запросив Руслана Кухарчука у студію у Вашингтоні (DC), щоб репрезентувати голос України.

ДИВІТЬСЯ ЕФІР:

Голова руху «Всі разом!» підкреслив, що нині в Україні немає жодного цілковито безпечного місця для проживання, адже російські ракети і ударні дрони можуть сягати будь-якого куточка країни. Він навів приклад свого власного будинку, де він проживає з дружиною і чотирьома маленькими дітьми. Наприкінці травня це житло було уражене російським дроном «Герань». В багатьох регіонах українці сплять ніч через ніч. Бо російські активні обстріли відповідно відбуваються також ніч через ніч.

«Мій близький друг і член правління нашої організації був вбитий, – розповідає Кухарчук. – Сьогодні у кожного українця є до десятка знайомих, які зазнали особистої трагедії на війні – загибель, каліцтво, втрата майна. Але дух українців – міцний. Українська армія і нація воюють хоробро і героїчно. Утім, ми потребуємо Божого дива. Тому просимо: надавайте потрібну допомогу і моліться за нас!»

Тема переслідування християн на окупованих Росією територіях також в центрі уваги Себа Горки. «Україна найбільш християнська країна з-поміж колишніх республік СРСР. Одна з найбільш християнських країн в Європі. Найбільша греко-католицька церква в світі – в Україні. Найбільше об’єднання баптистських церков в Європі – саме в Україні. А от на окупованих Росією територіях – справжня біда. Там переслідують християн, закривають церкви, змушують євангельських християн забиратися геть. Там не просто брак релігійної свободи, там – повна відсутність релігійної свободи», – розповідає голова організації «Всі разом!».

Кухарчук навів приклад Мелітополя, де арештовують пасторів, закрили всі євангельські церкви міста, хрести зрізали, а храми перетворили на концертні зали і кінотеатри. Себ Горка був відверто вражений і шокований цією інформацію. Тому сам додатково ще повторив цю інформацію в ефірі для привернення уваги глядачів.

У шоу також взяв участь Джейсон Джонс, друг України, голова гуманітарної організації «Vulnerable People Project» («Проєкт для людей у кризі»). Він розповів в ефірі, як російська брехлива пропаганда подекуди впливає на американських консерваторів і закликав допомагати Україні.

“Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram