Короткий огляд діяльності громадянського руху «Всі разом!» у 2017 році

Актуально
05.02.2018

2017-й рік характеризується для руху “Всі разом!” продуктивністю та досягненням поставлених на рік цілей. Тривала праця в побудові безпечного суспільства, захисті сім’ї, піднесенні християнських цінностей і формуванні солідарного суспільства. Пропонуємо короткий огляд основних досягнень, звершень та подій, які відбулися протягом року в зазначених напрямах.

На початку 2017 року рух “Всі разом!” видав інформаційно-просвітницький матеріал «В Україні вирізають сім’ю». Брошура має 12 сторінок, надрукована накладом  13 тисяч примірників та активно поширюється по всій Україні.

Рух «Всі разом!» звернувся до парламентарів та чиновників: «Не вирізайте сім’ю!» Понад півтисячі листів із таким закликом розіслав рух «Всі разом!» представникам органів державної влади. А також брошуру на 12 сторінок — «В Україні вирізають сім’ю». Ці листи отримали президент України, Прем’єр-міністр, народні депутати, міністри, голови ОДА.

Рух «Всі разом!» направив звернення до місцевих рад всіх рівнів із метою захисту і підтримки сімейних цінностей в Україні. Громадянська організація «Громадянський рух «Всі разом!» звертається до місцевих рад всіх рівнів з пропозицією ухвалити рішення і звернутися до керівних органів держави для захисту інституту сім’ї і підтримки сімейних цінностей.

Громадянський рух «Всі разом!» звертається до Кабінету міністрів України з вимогою забезпечити прозорість під час розгляду проекту розпорядження Кабінету міністрів України «Про затвердження плану заходів з розвитку громадянської освіти на 2017-2021 роки».

Руслан Кухарчук, голова руху “Всі разом!” виступив перед студентами Київського міжнародного університету. Як сформувався зв’язок християнських і європейських цінностей. Який сенс протестантської реформації для України 500 років потому. На чому слід зосередити увагу українській державі під час євроінтеграційного процесу. Виступ проходив в рамках науково-практичної конференції «Молодіжна політика в контексті євроатлантичного вибору України».

У Києві 9-11 лютого пройшли «Всі разом! Сесії». Навчання для суспільних перетворень на основі християнських цінностей – чудовий початок року святкування 500-річчя реформації. Викладали бізнесмени, педагоги, науковці, юристи, журналісти, громадські діячі. Захід тривав у рамках національної кампанії розвитку лідерів та управлінців.

23-25 березня у Харкові пройшли навчальні сесії для експертів-християн. Вони стали продовженням Форуму «Рік Реформації: Харків», який пройшов 18 березня 2017. Топові викладачі говорили про дієві механізми суспільних і державних перетворень на основі християнських цінностей.

З 11-13 травня 2017 в Запоріжжі навчалися на “Всі разом: сесіях!” представники різних церковних і громадянських організацій, фахівці і експерти в ключових суспільних галузях. Метою навчання стало підготувати фахівців, які будуть здатні творити зміни для утвердження християнських цінностей в суспільстві.

Сєвєродонецьк долучився до Національної кампанії розвитку лідерів і управлінців: впродовж двох днів уся увага експертного середовища Сєвєродонецка була прикута до події національного масштабу. Форум «Рік Реформації: Сєвєродонецьк» став майданчиком для діалогу експертів регіонального громадянського сектору. Лейтмотивом події стала стратегія творення суспільних і державних змін, ґрунтуючись на християнських цінностях.
29 та 30 вересня у Сєвєродонецьку відбувся Форум, який зібрав пасторів і лідерів християнських церков з різних міст луганської області, освітян, працівників органів місцевого самоврядування, депутатів, громадських активістів, культурних діячів та журналістів.

17-18 листопада 2017 відбувся Форум «Рік реформації: Тернопіль». Подія була присвячена обговоренню стратегій та інструментів реалізації найкращих перетворень в Україні. Насамперед йшлося про те, як реалізувати бачення змін в сім’ї, культурі, освіті, економіці, політиці, громадянському секторі та медіа.

Прес-тур руху «Всі разом!» в рамках кампанії «Не вирізайте сім’ю!»  

У понеділок, 10 квітня, голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук відвідав Рівне. Темою його виступів стала проблема державної агресії проти інституту сім’ї. Про це він спілкувався з журналістами  ключових ЗМІ міста та області.

3-4 травня голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук відвідав  Ужгород та Рівне. Поїздка здійснена в рамках кампанії «Не вирізайте сім’ю!». Разом із місцевими депутатами, єпископами та громадськими діячами обговорювали об’єднання зусиль для захисту сім’ї у суспільній традиції і законодавстві.

У п`ятницю, 12 травня, голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук відвідав Хмельницький. Поїздка здійснена в рамках кампанії «Не вирізайте сім’ю!» Відбулися зустрічі з місцевими журналістами ключових ЗМІ, депутатами, єпископами та громадськими діячам. Темою обговорення стала державна агресія проти інституту сім’ї. Присутні домовлялись про об’єднання зусиль для захисту сім’ї у суспільній традиції і правовому полі.

Інформаційний тур «Не вирізайте сім’ю в Україні!» сягнув Харкова. Голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук 27 вересня отримав запрошення виступити на одному з провідних каналів міста та провести семінар «Стратегія захисту сім’ї» для помісних церков.

9-11 грудня Руслан Кухарчук, голова руху «Всі разом!», перебував у Вінниці з туром «Не вирізайте сім`ю в Україні!» Це були насичені дні ефірів та спілкування з організаторами сімейного маршу у цій області.

У києві з’явилося 26 зовнішніх рекламних конструкцій «Всі разом – за сім’ю!» На бордах розміщено запрошення на сімейний фестиваль 3-4 червня на Поштовій площі.

Фестиваль «всі разом — за сім’ю!» на Поштовій площі відвідало близько 30 тисяч осіб. На Поштову площу в Києві з ранку суботи і до вечора неділі з’їжджалися тисячі киян і гостей столиці. Там проходив масштабний фестиваль «Всі разом — за сім’ю!». Організатором виступив рух «Всі разом!» в партнерстві з коаліцією громадських просімейних організацій. Серед учасників — сімейні пари з дітьми і без, молодь і люди старшого віку, туристи і гості міста.

Tim-j, Роман Ващук, The Cavaliers, шоу-балет Narnia, а також хедлайнери – популярний виконавець Kishe і легендарна рок-група «Dруга ріка». Всі вони наповнили вечірню сцену фестивалю «всі разом — за сім’ю!» 3 та 4 червня на поштовій площі у києві.

На поштовій площі в києві 3-4 червня тривала насичена сценічна програма фестивалю «Всі разом за сім’ю!». На ній виступили хореографічні та музичні колективи, пройшло шоу з рідким азотом, флешмоби, дитячі програми і вікторини. Також упродовж усього фестивалю розіграли багато цінних подарунків та нагородили сім’ї.

Під час сімейного фестивалю “Всі разом – за сім`ю!”  волонтери інформували відвідувачів про сучасні загрози та виклики для інституту сім’ї в Україні. На фестивалі всі учасники могли підписати резолюцію, яка була проголошена при завершенні заходу. Загалом, півтисячі людей підписали резолюцію учасників фестивалю «Всі разом – за сім’ю!»

У п’ятницю, 7 липня, рух «Всі разом!» спільно з компанією МcDonald`s запросив діток на благодійну акцію до Українського дня родини. Діти з 12 багатодітних сімей та дитячого будинку прийшли на частування і святкування. Загалом в акції взяло участь 30 дітей. Частина з них з багатодітних сімей, хтось живе в неповній сім’ї, де тато загинув під час війни на сході. Були також дітки з дитячого будинку та з обмеженими фізичними можливостями.

Український день родини святкували з love-батлом і оновленням шлюбного завіту. Вся набережна біля Річкового вокзалу Києва відсвяткувала 8 липня «Український день родини на Дніпрі». Молоді пари, сім’ї з дітками, бабусі та дідусі – така багатогранна публіка зібралася біля сцени на святкування.

Тридцять п`ять міст, районних та обласних центрів вже долучилися до національного марафону сімейних фестивалів по всій Україні у 2017-му. Це у півтора рази більше, ніж торік. Організація «Всі разом!» здійснює  методологічний супровід цих заходів, а також огляд і моніторинг за результатами проведення. Тенденція очевидна – вуличний сімейний  рух в Україні масштабується щороку.

В четвер, 7 вересня відбулося друге засідання кабінету експертів з різних областей України. Руслан Кухарчук, голова руху “Всі разом!”, привітав учасників засідання й  наголосив, що метою зустрічі є ухвалення рішень на основі запропонованих змін до законів України.

Рух “Всі разом!” став співорганізатором ІІІ Всеукраїнського сімейного Форуму у Києві.

За ініціативи руху “Всі разом!”  відбувся круглий стіл про християнські цінності як основу української ідентичності. Тема «Як зберегти національну ідентичність і християнські цінності українського народу» стала приводом для круглого столу, що об’єднав різних громадських діячів і представників органів влади. Подія відбулася 7 вересня у Києві.

Рух “Всі разом!” став співорганізатором Всеукраїнського дня Подяки 17 вересня на Хрещатику. Захід умовно поділили на три частини: ранкове богослужіння, фестиваль християнських служінь вдень та вечірня програма за участю Ніка Вуйчича.

Рух «Всі разом!» провів різдвяну акцію для багатодітних родин, сімей загиблих в АТО та переселенців. 80 дітей із 32 сімей отримали цінні подарунки. Акція проходила в рамках кампанії «Всі разом — у Різдво!”

Щоб долучитися до служіння, запрошуємо звертатися за цими контактами.

Щоб зробити пожертву, запрошуємо перейти за цим посиланням.

Дякуємо усім учасникам, друзям і партнерам громадянського руху «всі разом!»

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram