Вчора бажали смерті українським воїнам, а сьогодні проводять «Марш Рівності»: що треба знати про лідерів київського «прайду»

Актуально
03.06.2024
Вчора бажали смерті українським воїнам, а сьогодні проводять «Марш Рівності»: що треба знати про лідерів київського «прайду»

Kyivpride спільно з Ukraine.pride анонсували проведення у Києві фестивалю «КиївПрайд» і так званого «Маршу рівності». Ці публічні пропагандистські події пройдуть попри заборону проведення масових заходів під час дії воєнного стану. Співголовами обох подій стали відповідно Анна Шаригіна, голова правління Kyivpride, та Софія Лапіна, президент Ukraine.pride. Обидві вони широко відомі тим, що транслювали мову ворожнечі і ненависть до військовослужбовців Збройних сил України.

Лапіна вже давно бере участь у київському гей-параді. Одне з найбільш скандальних гасел цієї події – «Смерть нації, квір ворогам!». У такий спосіб лгбт-активісти транслювали притаманну їм ненависть до суспільної моралі та української традиції і націоналізму.

У березні 2022 року, коли вже тривала Велика війна, Лапіна на своїй сторінці в Instagram зробила публікацію, в якій побажала смерті українському воїну Євгену Карасю. Він воює на передовій з перших днів російського вторгнення в Україну. До війни Євген був головою руху «Суспільство майбутнього», організовував акції протидії наркоторгівлі, комуністичній та лгбт-пропаганді. Як відомо, наркотики, гомосексуалізм і комунізм є дружніми явищами, тому і Євген Карась давній об’єкт ненависті збоку ЛГБТ-угрупування. Після чергової публікації відео Карася з передової, Лапіна зробила репост цього відео собі на сторінку з коментарем. Використовуючи непристойні формулювання вона побажала, щоб Євгена Карася вбили на війні. «Лашара спершу бігав за російські бабки під посольство Німеччини візуалізувати “український нацизм” для Путіна, а тепер справжній герой. Сподіваюсь тебе шл*ху там і *обнуть, бо помирають, замінить тебе, справді гідні», – написала тоді Лапіна.

Ще один співорганізатор «КиївПрайду» – скандальна Анна Шаригіна. Вона у 2023 році атакувала і хейтила вже загиблого українського військового. Зокрема у своїх соцмережах висловила обурення щодо перейменування вулиці Плеханівської в Харкові на честь загиблого Героя України Георгія Тарасенка.

«Мені вже палає 2-3 дні, і сьогодні апогей цієї х*рні, бо мер Харкова пропонує перейменувати вулицю на ім’я людини, яка була агресивним гомофобом», – тоді в одній з публікацій говорила Анна Шаригіна. За її словами, їй буде неприємно жити поряд з вулицею, яку назвуть в честь людини, яка «принесла багато болю ЛГБТ». На сторінці в X (Twitter) Шаригіна називала лідера патріотичної організації «Фрайкор» Георгія Тарасенка «покидьком та гомофобом» і закликала просто забути про нього. Але попри всі ці шаригінські зусилля, харківську вулицю таки назвали іменем Георгія Тарасенка – українського воїна-героя, який у мирний час докладав значні зусилля для протидії комуністичній та лгбт-ідеології в Україні.

З цього можна зробити висновок, що керівники лгбт-угрупувань мають спільну рису – зневажають і ненавидять українських воїнів, патріотів і націоналістів. Утім зараз намагаються прикритись військовою тематикою, щоб врятувати свою репутацію і приховати свої україноненависницькі ідеї. А зараз, свавільно ігнорують умови воєнного часу, намагаються публічно пропагувати свою ідеологію, яка складає загрозу національній безпеці: поглиблює демографічну кризу, провокує конфлікти у суспільстві, просуває ліво-соціалістичну ідеологію.

Нагадаємо, що медіавідділ добровольчого підрозділу «Фрайкор» торік опублікував відео про антинаціональну діяльність ЛГБТ-угрупування. У відео наведені відкриті факти антинаціональної ідеології та російських наративів, про які можна почути у інтерв’ю чи навіть на особистих сторінках у соцмережах гомосексуалістів.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram