Засновник соцмережі Gab записав емоційне відео: «Спершу – моліться. Потім видаліть Facebook»

Актуально
21.01.2021
Засновник соцмережі Gab записав емоційне відео: «Спершу – моліться. Потім видаліть Facebook»

Напочатку січня Facebook закрив акаунти президента США Дональда Трампа. Twitter взагалі видалив його аккаунт з 89 мільйонами підписників. Паралельно були заблоковані десятки різних сторінок у соціальних медіа, де публікувалися матеріали, орієнтовані на традиційні консервативні цінності, у тому числі – релігійні. 10 січня Amazon видалив зі своїх серверів платформу Parler, яка вважалась якісною альтернативою фейсбуку. Аналогічно вчинили AppStore та Play Market. Таким чином каліфорнійські БігТек гіганти почали відвертий наступ на свободу висловлювань. І тут засяяла зірка Gap

Gab.com – соціальна мережа, яка має певну схожість і на фейсбук, і на твітер. Працює з 2016 року. Від початку позиціонувалася як платформа, вільна від ідеологічної цензури. А тому після двох років існування була видалена з AppStore та Play Market. І тоді вони почали будувати повністю свою власну автономну інфраструктуру. Свавілля, яке влаштували гіганти з Кремнієвої долини, призвело до того, що лише за одну добу – 10 січня – на Gab.com було 18 000 000 відвідувачів і понад 500 000 нових створених акаунтів.

Тоді ж Ендрю Торба, засновник та керівник платформи, записав своє емоційне відео, під час якого мав на голові кепку за надписом «Make speech free again» – «Знову зробимо висловлювання вільними». Те, що він сказав, по-справжньому вражає… Ми дослівно розшифрували і переклали українською – читайте і поширюйте:

«Привіт, люди! Це Ендрю Торба, засновник та СЕО Gab.com. Що ж, це сталося… Нарешті це сталося. Це момент, до якого ми готувалися чотири з половиною років. В серпні 2016 року ми почали Gab. В 2018 році ми були видалені звідусіль, нас заборонили в App Stores. І тепер ми спостерігаємо, як ці події розгортаються знову, я і передбачав, що це трапиться і з іншими мобільними застосунками. Бо свобода слова не може існувати на Apple, Google, AppStores. І нічого з цим не поробиш. Це реальність, і ми мусимо прийняти цю реальність.

Тому ми побудували за два минулі роки свою власну інфраструктуру, власні сервери, ми побудували свої власні сервіси електронної пошти для внутрішнього використання. Ми створили власний аналог “AppStore”, ми створили свій власний браузер, свою власну соціальну мережу, ми створили власну альтернативу YouTube, яку ми запустили кілька тижні тому. Нам штовхнули до того, щоб будувати все своє. І ми, власне, це і зробили. Милістю Божою, ми вижили. У 2018 ми здійснили найбільший технологічний запуск серед усіх бізнесів у Сполучених Штатах, без цензури та обмежень свободи слова. І ми досі стоїмо. І багато що завдяки таким людям, як ви. Тому що ми повністю фінансуємося такими людьми, як ви. Ви були скелею. Нас знаряджають люди. Ми, насправді, знаряджені людьми. Це така честь. Це – честь мого життя служити вам та служити цій великій нації за цю вирішальну свободу, якою ми насолоджуємося.

Я роблю це послання, щоб дати людям надію. Тому що в нинішні часи дуже легко впасти у відчай, депресію, занепокоєння, хвилювання. Але я не хвилююся. Тому що я служу та поклоняюся Творцю Всесвіту – Ісусу Христу. Він є Цар і перебуває на троні прямо зараз. У Бога все під контролем і у патріотів все під контролем. Ми маємо зберегти нашу країну, люди! Gab може допомогти це зробити, захищаючи свободу слова в Інтернеті. Ми готувалися до цього моменту протягом двох років. Як я і сказав, ми побували власні сервіси. Якщо ви будуєте на сервісах Амазон чи Гугл, вони можуть і зроблять це – вимкнуть вас. Це вони зробили з нами. І вони можуть це зробити з будь-ким. Тому ми побудували все наше автономне. І ми зробили це, завдяки вам, люди. Ви допомогли нам фінансуванням. Ви робили пожертвування, ви переходили на GabPro, ви купували наші брендовані футболки та інший мерч. Ви – ті, хто зробив це можливим. І знову – це честь служити вам. Нам треба зберігати віру. І нам потрібно зберігати надію живою. І це саме те, що ми будемо робити на Gab.

Будь-ласка, майте терпіння по відношенню до нашої команди. Зараз просто рекордна кількість заходів на наш сайт і реєстрацій нових акаунтів, ми цього навіть не очікували. Мільйони і мільйони людей стукають у наші двері. Тому технічна система не завжди може впоратися. Але ми працюємо так швидко, як тільки можемо, ми працюємо 24/7, дуже виснажені, але разом з тим дуже заряджені та обнадієні майбутнім. Свобода слова буде існувати в Інтернеті так чи інакше. І я збираюся переконатися в цьому. І з вашою допомогою ми це можемо зробити. «Get on gab» – йдіть на Gab, розкажіть про нього друзям. Давайте підтримувати свободу слова в Інтернеті разом. Нам не потрібні App Stores, нам не потрібний дозвіл від Кремнієвої долини. Бо ми є народ!

Сьогодні той день, щоб видалити свій обліковий запис з Facebook. Перестаньте допомагати ворогові заробляти гроші на вас. Будь-ласка! Припиніть дозволяти своєму ворогові стежити за всім, що ми робимо. Якщо Facebook на вашому телефоні, то ворог в вашому телефоні, якщо Twitter на вашому телефоні, то ворог в вашому телефоні. Нам не потрібні Apple та Google. Просто відкрийте браузер та переходьте на Gab.com. Нам треба позбутися рабського мислення, до якого нас спонукають БігТек компанії. Що таке мобільні застосунки (аpps)? Власне кажучи, мобільні застосунки на смартфонах – це зло. Вони стежать за вами, прослуховують ваш мікрофон, сканують ваші фото, вони знають ваше місцезнаходження. Чому ми дозволяємо, щоб за нами та нашими дітьми стежили ці комуністи, ці антиамериканські комуністи в Кремнієвій долині? Це має завершитися! Я знаю, що ви відчуваєте безсилля прямо зараз. Але ви маєте владу над ними – видалити їхні мобільні застосунки з вашого життя (Facebook, Twitter). Заберіть їх з телефонів дітей. Заберіть їх зі своїх телефонів.

Досить! Ми перейшли Рубікон. Президента Сполучених Штатів Америки змусили мовчати ці комуністи, вороги Америки, вороги свободи. Хіба цього не достатньо для вас? Цього достатньо, щоб припинити залежність! Найкраща річ, яку ви можете зробити прямо зараз, це – видалити всі додатки з вашого телефону та видалити ваші облікові записи. А також прибрати їх з телефонів ваших дітей. І друга річ, яку ви можете зробити, – це перейти на Gab – Gab.com. Утім, перша річ, яку ви можете зробити, це – молитва. Спершу – моліться. Потім видаліть Facebook. І переходьте на Gab. Саме в такому порядку.

Знову ж таки, будь-ласка, будьте терпеливими до нас, ми докладаємо всіх зусиль, щоб налаштувати стабільну роботу системи, просто зараз одночасно мільйони людей підходять до наших дверей. Це дуже хвилююче. Будьте терпеливими до нашої команди, ми працюємо так швидко і старанно, як тільки можемо. І пам’ятайте: ми базуємося на наших власних серверах, не можливо нас видалити з власних серверів. Тому ми більше не хвилюємося, що зроблять з нами Apple та Google. Ми не повинні ними перейматися. У нас є ви, люди, і ваша підтримка. І ми йшли та готувалися до цього моменту чотири з половиною років. Дякую, люди! Будь-ласка, продовжуйте вірити! І пам’ятайте: треба говорити вільно!»

“Всі разом!”

Читайте також:

“Чому користувачі залишають Facebook і Twitter і куди йдуть”

Кібервійна за свободу слова триває: Parler тимчасово закрито, GAB виривається у лідери

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram