Загинув В’ячеслав Ганніч: підполковник, людина віри, герой

Актуально
16.01.2023
Загинув В’ячеслав Ганніч: підполковник, людина віри, герой

У суботу, 14 січня стало відомо про загибель підполковника В’ячеслава Ганніча. Людина високої духовності, викладач фізичної культури Запорізької спеціалізованої школи-інтернату «Січовий колегіум» В’ячеслав Володимирович Ганніч. Також відомий як батько двох дітей, євангельський християнин та тепер як герой. Дружина Анжела Ганніч повідомила про смерть у неділю вранці.

В’ячеслав народився у Сумах, там навчався та служив в армії, згодом поліції. Пастор євангельської «Церкви Різдва» – Вадим Лисенко написав розлогу публікацію в пам’ять з підписом: «На смерть Славіка Ганніча». Йому було що сказати, бо з героєм були добре знайомі.

«Все робив чітко, якісно, з повною відданістю. Не знаю, хто міг би бути поруч з ним в плані жертовності. Ніколи не жалів себе. Був воїном не лише за професією, але і за характером, за укладом життя. Коли цей відчайдушний грішник прийшов дуже по справжньому до Христа, а у нього в житті все по справжньому, то з усією своєю прекрасною і розумною категоричністю віддався Богові настільки, що просто сяяв роблячи численні справи заради Христа».

Далі у тексті перераховуються проєкти, якими займався загиблий, ось декілька з них:

– Соціальні проєкти церкви, які вивів на захмарний рівень;

– Рух донорів, що налічував сотні людей, які безкоштовно надавали кров потребуючим;

– Численна кількість людей потішених, підтриманих і ділом і молитвою.

 

 Сімейні спогади з Facebook сторінки В’ячеслава Ганніча

Як згадує пастор і друг Вадим: «Завжди жартував, навіть в найскладніших обставинах. Своїм добрим гумором він кидав виклик всім складнощам життя і з Богом долав все, залишаючись дивовижно стійким і непохитним у своїй вірі та правильних життєвих принципах». Таким залишився в пам’яті своїх друзів та знайомих.

 

Але 2018 року переїхав у Запоріжжя, де і одружився на своїй дружині Анжелі. Там він став одним з найактивніших представників шкільного спортивного руху Запорізького краю і керівником славетного військово-патріотичного гурту «Джура». Також викладачем фізичної культури Запорізької спеціалізованої школи-інтернату «Січовий колегіум».

Досвідчений підполковник мав досвід служби в армії, поліції, брав участь в антитерористичній операції на сході України (АТО). Тому 24 лютого в перший день війни, він був готовий піти захищати Україну. Цей крок не міг здивувати ближніх та знайомих, адже всі розуміли, що В’ячеслав буде активним захисником правди, як завжди й було. Відомо, що майже за день до свого повернення додому, він загинув на Запорізькому напрямку.

Дивіться відеоматеріал каналу “Суспільне Запоріжжя” про Вʼячеслава Ганніча

 

Після повідомлення про смерть В’ячеслава Ганніча на офіційній сторінці Запорізького Січового колегіуму була опублікована скорботна публікація: «Велика Родина Січового колегіуму у Вашій особі, Вчителю, у Вашій особі, Колего, втратила високу душу, педагогічний, людський, громадянський скарб. Його вже ніким і нічим не замінити. Не відновити, не заповнити. Не повторити Вашої теплої посмішки – учням і колегам, Вашого щирого прагнення допомогти, підтримати кожного. Небесним янголом промайнули Ви над Січовим колегіумом, щоб тут знали, якою має бути справжня Людина. Вам би, В’ячеславе Володимировичу, творити нову повоєнну українську державу», – з підписом від імені директора колегіуму Валентини Єршової.

Найщиріші слова співчуття родині, дружині, дітям, батькам В’ячеслава Ганніча.

Читайте публікації “Всі разом!” про інших загиблих героїв:
“На фронті загинув Генадій Афанасьєв – в’язень Кремля і український герой”;
“Пастор церкви і солдат ЗСУ. Вадим Янович перед загибеллю кликав солдатів до каяття”

“Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram